Отидете към основна версия

5 099 22

Apple все пак се предаде пред Google

  • apple-
  • iphone-
  • rcs-
  • imessage

Компанията ще въведе RCS през следващата година

Apple обяви, че ще приеме стандарта за съобщения RCS (Rich Communication Services). Функцията ще бъде пусната в действие чрез софтуерна актуализация "по-късно през следващата година" и ще предостави широк набор от функции в стила на iMessage за съобщения между потребителите на iPhone и Android.

Решението на Apple идва на фона на натиск от страна на регулаторните органи и конкуренти като Google и Samsung. То идва и в момент, в който RCS продължава да се развива и се превръща в по-зряла платформа, отколкото някога е била.

RCS предоставя много функции в стила на iMessage за междуплатформени съобщения между iPhone и устройства с Android. Това включва неща като известия за прочетени съобщения, индикатори за писане, висококачествени изображения и видеоклипове и др.

Внедряването на RCS от Apple ще даде на потребителите и възможността да споделят местоположението си с други хора в текстовите нишки, казва компанията. За разлика от обикновените SMS, RCS може да работи и през мобилни данни или Wi-Fi.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини