Отидете към основна версия

3 247 8

Volkswagen и Siemens искат от германското правителство обезщетение за напускането на Русия

  • volkswagen-
  • siemens-
  • русия

Искането се отнася за производителя на железопътно оборудване Siemens Mobility и Volkswagen Bank

Подразделенията на Siemens и Volkswagen се обърнаха към германското правителство за компенсация за финансови загуби, причинени от ситуацията в Русия. Искането се отнася за производителя на железопътно оборудване Siemens Mobility и Volkswagen Bank.

Представители на компаниите обясниха инициативата си с желанието да използват механизма на гаранции от германското правителство.

Представител на Siemens Mobility отбеляза, че подобно на много германски компании, Siemens използва инструмента за инвестиционни гаранции, за да защити своите инвестиции в Русия.

Говорител на Volkswagen Bank каза, че преговорите за компенсация все още продължават, но той отказа да предостави повече подробности.

По-рано подобно искане към правителството отправи и енергийната компания Wintershall Dea. Представител на германското министерство на финансите потвърди, че Wintershall Dea AG е използвала механизма за инвестиционни гаранции и се водят преговори относно възможните загуби.

По последни данни до средата на ноември са получени 16 заявки за общо 2.8 милиарда евро от осем компании, свързани с използване на гаранции за инвестиции поради оттегляне от бизнес в Русия.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини