Отидете към основна версия

8 626 24

Шпионират ни през браузъра Chrome

  • google-
  • chrome-
  • събиране на данни-
  • шпионаж

Google признава, че шпионира потребителите на Chrome

Режимът инкогнито ви позволява да посещавате уеб страници, без да оставяте следи в хронологията на браузъра си. Но това не пречи на самия Google да следи активността на потребителите на Chrome - което наскоро официално призна, като промени описанието на тази функция директно в приложението.

От 2020 г. Google води съдебна битка за 5 милиарда долара срещу група потребители, които го обвиниха в незаконно наблюдение. В резултат на това компанията се съгласи да уреди иска, като същевременно предприе мерки за предотвратяване на нови подобни спорове.

В най-новата версия на Google Chrome за Windows страницата с описание на режим инкогнито вече казва: „Всеки, който използва това устройство, няма да вижда активността ви, така че можете да сърфирате по-скрито. Това обаче няма да повлияе на събирането на данни от уебсайтовете, които посещавате, и услугите, които използват."

С това изявление компанията признава, че проследява активността на потребителите на браузъра дори в инкогнито режим. Все още не е известно каква точно информация се събира.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.

Свързани новини