Отидете към основна версия

2 500 6

Собствениците на Hyundai са възмутени от проблема с олющената боя

  • hyundai-
  • дефект-
  • боя

Няма данни за подобни проблеми в Европа и у нас

Няколко модела на Hyundai, произведени между 2010 и 2018 г., страдат от лющене на боята. Това принуди собствениците им в Австралия, Канада и САЩ да обединят усилията си и да настояват южнокорейската компания да вземе мерки за възстановяването на колите.

Собственици на няколко модела Hyundai настояват корейската автомобилна марка да реши проблема с олющената боя на колите им, въпреки факта, че гаранцията на колата отдавна е изтекла.

Те създадоха група във Фейсбук , която вече има над 1000 членове, където всеки споделя снимки на повредени автомобили. Белите коли са най-засегнати, но собственици на автомобили с други цветове, също представиха снимки на моделите си Hyundai с подобни проблеми с отлепване на боята от купето.

При някои автомобили боята се е отцепила на малки парчета с размерите на монета, но има стотици снимки, където големи парчета боя вече липсват от багажници и други части на каросерията. Шофьорите са подали жалба в компанията Hyundai, въпреки факта, че гаранционният срок на повечето автомобили е отдавна изтекъл.

„Повечето превозни средства с този проблем имат тригодишна гаранция. Въпреки това, Hyundai разглежда случаите индивидуално и, ако счете за необходимо, ще ремонтира автомобила на клиента безплатно “, каза представител на Hyundai в Австралия. Няма данни за подобни проблеми в Европа и у нас.

Един собственик каза, че неговият хечбек Hyundai i20 от 2015 г. е посетил представителството четири пъти между 2018 г. и 2021 г. за ремонт на боята. Вместо цялостно пребоядисване на колата на собственика, всяка повредена част е боядисана отделно.

През 2022 г. неремонтираните панели също започнаха да страдат от олющена боя - но според собственика Hyundai отказа да прави по-нататъшни ремонти. И както се оказа, подобни случаи не са единични и ги има и с други шофьори на Hyundai.

Някои собственици на автомобили твърдят, че са били пренебрегнати от Hyundai, след подобни проблеми, така че шофьорите се обединиха, за да заведат колективен иск срещу автомобилната компания, ако исканията им продължават да остават без отговор.

Интересно е, че подобни проблеми в колите Hyundai се забелязват не само в Австралия. Групов иск за обелване на боя срещу Hyundai вече е заведен в Канада, докато група във Facebook, наречена Kia and Hyundai Defective Paint Class Action Group, има 3100 членове и търси подобен иск в Съединените щати.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини