Last news in Fakti

18 Януари, 2024 11:04 2 472 6

Собствениците на Hyundai са възмутени от проблема с олющената боя

  • hyundai-
  • дефект-
  • боя

Няма данни за подобни проблеми в Европа и у нас

Собствениците на Hyundai са възмутени от проблема с олющената боя - 1

Няколко модела на Hyundai, произведени между 2010 и 2018 г., страдат от лющене на боята. Това принуди собствениците им в Австралия, Канада и САЩ да обединят усилията си и да настояват южнокорейската компания да вземе мерки за възстановяването на колите.

Собственици на няколко модела Hyundai настояват корейската автомобилна марка да реши проблема с олющената боя на колите им, въпреки факта, че гаранцията на колата отдавна е изтекла.

Собствениците на Hyundai са възмутени от проблема с олющената боя

Те създадоха група във Фейсбук , която вече има над 1000 членове, където всеки споделя снимки на повредени автомобили. Белите коли са най-засегнати, но собственици на автомобили с други цветове, също представиха снимки на моделите си Hyundai с подобни проблеми с отлепване на боята от купето.

При някои автомобили боята се е отцепила на малки парчета с размерите на монета, но има стотици снимки, където големи парчета боя вече липсват от багажници и други части на каросерията. Шофьорите са подали жалба в компанията Hyundai, въпреки факта, че гаранционният срок на повечето автомобили е отдавна изтекъл.

„Повечето превозни средства с този проблем имат тригодишна гаранция. Въпреки това, Hyundai разглежда случаите индивидуално и, ако счете за необходимо, ще ремонтира автомобила на клиента безплатно “, каза представител на Hyundai в Австралия. Няма данни за подобни проблеми в Европа и у нас.

Един собственик каза, че неговият хечбек Hyundai i20 от 2015 г. е посетил представителството четири пъти между 2018 г. и 2021 г. за ремонт на боята. Вместо цялостно пребоядисване на колата на собственика, всяка повредена част е боядисана отделно.

През 2022 г. неремонтираните панели също започнаха да страдат от олющена боя - но според собственика Hyundai отказа да прави по-нататъшни ремонти. И както се оказа, подобни случаи не са единични и ги има и с други шофьори на Hyundai.

Собствениците на Hyundai са възмутени от проблема с олющената боя

Някои собственици на автомобили твърдят, че са били пренебрегнати от Hyundai, след подобни проблеми, така че шофьорите се обединиха, за да заведат колективен иск срещу автомобилната компания, ако исканията им продължават да остават без отговор.

Интересно е, че подобни проблеми в колите Hyundai се забелязват не само в Австралия. Групов иск за обелване на боя срещу Hyundai вече е заведен в Канада, докато група във Facebook, наречена Kia and Hyundai Defective Paint Class Action Group, има 3100 членове и търси подобен иск в Съединените щати.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИниеИскаме

    8 0 Отговор
    И ние ползваме изхвърлени автомобили от западните ни нови братя ... освен и ние да искаме да ни подменят изтърбушените дизелови двигатели с електродвигатели, нищо че преди 15 години е изтегла гаранцията им ... така колективно да се съберем и да си поискаме: "корейската автомобилна марка да реши проблема с олющената боя на колите им, въпреки факта, че гаранцията на колата отдавна е изтекла.".... ще излезе че в САЩ винаги глобавят, по-добре да не им продаваш нищо ... справка Фолксваген преди гонини, сега корейците ... Японците също имаха грижи на американския пазар.... за глупости, 10 години след продажба пак.
  • 2 РаботТа

    10 2 Отговор
    Работа, работа, работа .... и санкции, санкции, санкции - това е работата с американци...
  • 3 Баце

    7 3 Отговор
    Като са пикаели пияните австрийци по колите за това се лющят.

    Коментиран от #4

  • 4 А стига,бре...

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "Баце":

    Нерде Австрия,нерде Австралия?
  • 5 ама друг път

    10 0 Отговор
    "Няма данни за подобни проблеми в Европа и у нас" Ние в околоземна орбита ли се намираме ?!?!?!?
  • 6 Луд фен

    1 0 Отговор
    То това им е най малкия проблем.Вижте как е със 7DCT проблема.