Отидете към основна версия

31 327 8

Уникат от Hublot и Ferrari

  • hublot-
  • ferrari

Представете си, че сте художник, който иска да нарисува часовник! Къде ще търсите вдъхновение? Логично е, че високотехнологичните часовници делят някои ценности със суперкарите. Затова не е чудно, че много от майсторите на часовникарското изкуство намират своята муза именно в автомобилите.

Ferrari - един от най-култовите производители на коли в Италия, също и отбор във Формула 1, започва своята история в далечната 1929 година. На свой ред, Hublot - швейцарски производител от 1980 година, търсейки сътрудничество с елита на автомобилната индустрия и отборите от Формула 1, намира сходство именно със знаменитите Ferrari-та. Съюзът между тях е идеален по подразбиране. Hublot взима участие в повече от 20 крупни събития за година и над 130 такива от началото на тяхното сътрудничество. Двете големи марки описват сътрудничеството си като симбиоза от „успех, радост, хармония, взаимодействие, емоции и мечти” Така специалистите от Hublot решават да създадат символ на този съюз – „360-градусов и 365-дневен”

Върховният модел Hublot-MP-05 La Ferrari е високотехнологичен часовник, състоящ се от рекордните 637 отделни части (включително 11 барабана) със запас на хода фантастичните 50 дни. Дизайнът напомня трансмисия на Ferrari със зъбни колела и лостове за „превключване на предавките”, видими през предното и задно стъкла. На предния вертикален циферблат (създаден за добра четимост по време на шофиране), секундите се показват с помощта на алуминиев цилиндър, прикрепен към касета, като и часът, и минутите се показват от черните анодирани алуминиеви цилиндри разположени от дясно на основните барабани. От лявата страна е и барабанът, показващ резерва от енергия. Всички индикатори са допълнени от червена алуминиева скала. Общият вид на корпуса и сапфиреното стъкло напомнят почти фотографски на последното Ferrari-LaFerrari на стойност 2 милиона, което е в ограничена серия от 499 бройки и вече е разпродадено. Впечатлението се усилва от материалите - черен титан и въглеродни нишки, а също така и от апаратурата, позволяваща да се надникне директно в душата на този брилянтен екземпляр на часовникарското изкуство.

В заключение, нека успокоим тези, които страдат от невъзможността да си закупят кола Ferrari. Ами, не бихте могли да си закупите даже и часовник, приличащ на Ferrari! (цената му е над 500 000 евро). Но нека това да не помрачава надеждите на всички почитатели. В очакване сме да се появи часовник приличащ на FIAT!

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини