Отидете към основна версия

4 530 7

Google вече ви предупреждава ако ви следят

  • google-
  • apple-
  • следене

Технологичният гигант обедини усилия с Apple

Google и Apple представиха съвместна инициатива, целяща да предотврати нежеланото проследяване с въвеждането на предупреждения срещу проследяване. Докато Apple потвърди интегрирането на тази функция в iOS 17.5, Google разширява обхвата ѝ до устройствата с Android, работещи с версия 6.0 и по-нова.

Това сътрудничество действа като виртуален пазач, предупреждавайки потребителите винаги, когато непознато Bluetooth устройство за проследяване ги следи с течение на времето. Това, което прави това партньорство наистина уникално, е неговата междуплатформена реализация, позволяваща идентифицирането и наблюдението на непознати Bluetooth устройства в екосистемите на Android и iOS.

При получаване на предупреждение на своето устройство с iOS потребителите незабавно се информират за наличието на външно Bluetooth устройство за проследяване, като например AirTag или Find My accessory, което може да ги следи. Освен това потребителите на iPhone и Android получават достъп до данни за собственика на проследяващото устройство, което им дава възможност да предприемат бързи действия.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 30 гласа.

Свързани новини