Отидете към основна версия

2 337 9

Нова класация на електромобилите с най-бързо зареждане

  • зареждане-
  • електромобили-
  • бърза зарядна станция-
  • скорост на зареждане

Тестовете на Р3 включват десет модела

Електрическата кола Lotus Emeya е обявена за най-бързо зареждащия се електромобил, способен да зареди батерията си от 102 kWh от 10 до 80 процента само за 14 минути. Свързан към 400 kW DC зарядно устройство, седанът с четири врати регистрира пикова скорост на зареждане от 402 kW и средна скорост на зареждане от 331 kW.

В допълнение към Lotus, тестовете на P3 включват XPeng G9 RWD Long Range, Kia EV9 RWD, Hyundai Ioniq 6 RWD, Nio ET5 Touring Long Range, Mercedes EQS 450+, Genesis G80 Electrified, BMW i7 eDrive50, Tesla Model Y RWD Long Обхват и BYD Atto 3.

Графиката на P3 показва, че електромобилите на BYD са най-далече от рекордьора и не успяват да се доближат до пиковата скорост на зареждане на Emeya. Единственото електромобилът XPeng G9 се доближава с пикова мощност от 320 kW.

Съдейки по графиката, различните автомобили имат много различни криви на зареждане, които зависят от ефективността на охладителната система и повишаването на температурата на батерията.

Да, бързо стартиращият XPeng изостава от всички с изключение на бавния BYD Atto 3 до половината, превръщайки пиковата си скорост от 320 kW на средна от 233 kW, въпреки че скоростта се възстановява, когато батерията наближи 80 процента заряд.

Lotus Emeya, в допълнение към рекордната скорост на зареждане, предлага и иновативен дизайн и усъвършенствана технология, което го прави привлекателен избор за днешните потребители.

Впечатляващата производителност и ефективността на зареждане поставят Emeya на върха на пазара на електрически автомобили, що се отнася до скорост на зареждане на бърза зарядна станция.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини