Отидете към основна версия

3 118 5

Представен компактен смартфон с монохромен екран и без... социални мрежи

  • смартфон-
  • light phone 3

Light Phone 3 получава монохромен 3.92-инчов OLED дисплей с резолюция 1080 x 1240 пиксела

Пет години след пускането на Light Phone 2, разработчиците на джаджи пуснаха третия модел от поредицата. Той заменя E-Ink екрана с OLED панел, но в много отношения става по-добър и запазва основния си фокус - подпомагане на потребителя с ежедневните задачи, предотвратявайки това да бъде разсеян от безкрайни емисии в социалните медии.

Light Phone 3 получава монохромен 3.92-инчов OLED дисплей с резолюция 1080 x 1240 пиксела. Над него има прозорец за 8-мегапикселова предна камера, а отзад е 50-мегапикселов основен модул. Хардуерната платформа на новия продукт включва процесор Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2, съчетан с конфигурация на паметта 6/128 GB.

Иновацията разполага с два микрофона с намаляване на шума по време на разговори, стерео високоговорители, GPS, Bluetooth, NFC и скенер за пръстови отпечатъци, както и eSIM модул с поддръжка на 5G мрежи. Компактният алуминиев корпус на смартфона (106 x 71.5 x 12 мм, 124 грама) е защитен от прах и вода по стандарт IP54.

Патентованият фърмуер на Light OS е базиран на Android, но разработчиците умишлено са премахнали възможността за инсталиране на приложения от него. Устройството е позиционирано като помощник, който не разсейва собственика със социални мрежи и други дейности в Интернет. Наборът от функции включва таймер, будилник, калкулатор, аудио плейър, подкаст плейър, текст-към-говор, навигатор и софтуер за водене на бележки.

Производителят заявява, че Light Phone 3 никога няма да има приложения за социални мрежи, имейл или други програми „с безкраен канал за новини“. В бъдеще трябва да се появят видео комуникации и собствени алгоритми за обработка на изображения за камерата. Цената на устройството в САЩ след началото на продажбите, планирано за януари 2025 г., ще бъде $799.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.

Свързани новини