Last news in Fakti

18 Юни, 2024 12:38 3 067 5

Представен компактен смартфон с монохромен екран и без... социални мрежи

  • смартфон-
  • light phone 3

Light Phone 3 получава монохромен 3.92-инчов OLED дисплей с резолюция 1080 x 1240 пиксела

Представен компактен смартфон с монохромен екран и без... социални мрежи - 1

Пет години след пускането на Light Phone 2, разработчиците на джаджи пуснаха третия модел от поредицата. Той заменя E-Ink екрана с OLED панел, но в много отношения става по-добър и запазва основния си фокус - подпомагане на потребителя с ежедневните задачи, предотвратявайки това да бъде разсеян от безкрайни емисии в социалните медии.

Light Phone 3 получава монохромен 3.92-инчов OLED дисплей с резолюция 1080 x 1240 пиксела. Над него има прозорец за 8-мегапикселова предна камера, а отзад е 50-мегапикселов основен модул. Хардуерната платформа на новия продукт включва процесор Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2, съчетан с конфигурация на паметта 6/128 GB.

Представен компактен смартфон с монохромен екран и без... социални мрежи

Иновацията разполага с два микрофона с намаляване на шума по време на разговори, стерео високоговорители, GPS, Bluetooth, NFC и скенер за пръстови отпечатъци, както и eSIM модул с поддръжка на 5G мрежи. Компактният алуминиев корпус на смартфона (106 x 71.5 x 12 мм, 124 грама) е защитен от прах и вода по стандарт IP54.

Представен компактен смартфон с монохромен екран и без... социални мрежи

Патентованият фърмуер на Light OS е базиран на Android, но разработчиците умишлено са премахнали възможността за инсталиране на приложения от него. Устройството е позиционирано като помощник, който не разсейва собственика със социални мрежи и други дейности в Интернет. Наборът от функции включва таймер, будилник, калкулатор, аудио плейър, подкаст плейър, текст-към-говор, навигатор и софтуер за водене на бележки.

Производителят заявява, че Light Phone 3 никога няма да има приложения за социални мрежи, имейл или други програми „с безкраен канал за новини“. В бъдеще трябва да се появят видео комуникации и собствени алгоритми за обработка на изображения за камерата. Цената на устройството в САЩ след началото на продажбите, планирано за януари 2025 г., ще бъде $799.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    12 0 Отговор
    Остава само да добавят и десетичната запетая между двете девятки в цената и устройството ще бъде трепач!

    Коментиран от #4

  • 2 Някой си

    15 3 Отговор
    Връща се ерата на Нокиа 3310 и съм щастлив от това
  • 3 Механик

    15 0 Отговор
    Представям си. Дори си го представям без тъчскрийн. И да е с физически бутони. Такива с които да можеш да отговориш на обаждане или да набереш някой без да минаваш през 3-4 екрана.
    А ако си представим и, че батерията му държи седмица и половина и ето ни истинския телефон.
  • 4 799 долара

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "провинциалист":

    цената включва доживотен абонамент защита от реклами на устройството
  • 5 Знайко

    8 1 Отговор
    Твърде скъпо като за спартански хардуер с ограничения .
    Твърде скъпо като за хора свикнали да се задоволяват само с най-необходимото.
    ....а като му гледам болтчетата на гърба ми навява леко на Распбъри пай, само че там са икономисали даже и болтчетата и са минали на пластмасови клипси, които се чупят при опит за отваряне след 25 дни прегряване.