Отидете към основна версия

1 784 1

Apple спира разработката на Vision Pro 2

  • vision pro-
  • apple-
  • ios

Компанията се насочва към по-евтина версия

Само преди няколко месеца се носеха слухове за потенциална премиера на Apple Vision Pro 2 през август 2025 г. Нов доклад на The Information обаче дава друга информация, като твърди, че Apple е преустановила изцяло работата по високотехнологичния VR хедсет.

Вместо това изглежда, че Apple се насочва към по-достъпно VR изживяване. The Information съобщава, че Apple се стреми да пусне по-евтин модел на Vision в края на 2025 г., чиято цена ще бъде около 1500 долара - значително по-малко в сравнение с очакваната цена на модела Pro.

За да достигне тази по-ниска цена, на Apple може да се наложи да направи някои жертви по отношение на функциите. Въпреки че според слуховете по-евтиният Vision ще заимства дисплея с висока резолюция от модела Pro, той може да бъде с по-опростена лента за глава, по-малки високоговорители и по-малко камери. Постигането на баланс между достъпност и функционалност изглежда е основна пречка за Apple.

Докладът също така предполага, че Apple не е изключила напълно Vision Pro 2. Разработката може да бъде възобновена в бъдеще, но засега фокусът е върху извеждането на този по-достъпен хедсет на пазара.

Тази промяна в стратегията подчертава потенциалната промяна в курса на VR амбициите на Apple. Предстои да разберем дали ще успеят да осигурят завладяващо VR изживяване на по-ниска цена

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини