Отидете към основна версия

3 887 9

Huawei ще представи първия в света тройно сгъваем смартфон следващия месец

  • huawei-
  • samsung-
  • mate

Очаква се цената да е висока

Навлизането на Huawei в иновативната сфера на тройно сгъваемите смартфони наближава своята кулминация. Последните доклади сочат, че дългоочакваното устройство може да се появи по рафтовете още през септември, като потенциално изпревари конкурента Samsung.

Новината идва с любезното съдействие на самия главен изпълнителен директор на Huawei, Ричард Ю, който според съобщенията е потвърдил предстоящата поява на телефона по време на събитие. Това съвпада с по-ранните слухове, които предвиждаха пускането на революционното устройство през 2024 г.

Въпреки това остават няколко уговорки. Въпреки че пускането на пазара през септември изглежда вероятно, не е ясно дали пускането ще бъде глобално или първоначално ще се ограничи до Китай. Освен това според слуховете цената на телефона от 4000 USD предполага ограничена първа серия, предназначена за ранни потребители и технологични ентусиасти.

Трикомпонентният телефон може да се похвали с огромен 10-инчов дисплей, когато е разгънат, което размива границите между смартфон и таблет. Слуховете подсказват, че той може да бъде включен в предстоящото обновяване на серията Mate, за която също се говори, че ще бъде пусната на пазара през септември.

Това потенциално пускане на пазара означава значителен скок в технологията на сгъваемите телефони. От първоначалния Royole FlexPai през 2018 г. до предстоящите трикомпонентниустройства, индустрията стана свидетел на бърза еволюция. Със слуховете за хибриди от сгъваем таблет и други на хоризонта, бъдещето на мобилните технологии изглежда все по-изобретателно.

Въпреки че Samsung остава основен претендент в пространството на сгъваемите устройства, потенциалната премиера на Huawei през септември може да отбележи ключов момент. Интересно е да се види колко бързо тройно сгъваемият телефон ще бъде приет от потребителите и как той ще оформи траекторията на сгъваемите технологии през следващите години.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини