21 Август, 2024 18:30 3 876 9

Huawei ще представи първия в света тройно сгъваем смартфон следващия месец

  • huawei-
  • samsung-
  • mate

Очаква се цената да е висока

Huawei ще представи първия в света тройно сгъваем смартфон следващия месец - 1

Навлизането на Huawei в иновативната сфера на тройно сгъваемите смартфони наближава своята кулминация. Последните доклади сочат, че дългоочакваното устройство може да се появи по рафтовете още през септември, като потенциално изпревари конкурента Samsung.

Новината идва с любезното съдействие на самия главен изпълнителен директор на Huawei, Ричард Ю, който според съобщенията е потвърдил предстоящата поява на телефона по време на събитие. Това съвпада с по-ранните слухове, които предвиждаха пускането на революционното устройство през 2024 г.

Въпреки това остават няколко уговорки. Въпреки че пускането на пазара през септември изглежда вероятно, не е ясно дали пускането ще бъде глобално или първоначално ще се ограничи до Китай. Освен това според слуховете цената на телефона от 4000 USD предполага ограничена първа серия, предназначена за ранни потребители и технологични ентусиасти.

Трикомпонентният телефон може да се похвали с огромен 10-инчов дисплей, когато е разгънат, което размива границите между смартфон и таблет. Слуховете подсказват, че той може да бъде включен в предстоящото обновяване на серията Mate, за която също се говори, че ще бъде пусната на пазара през септември.

Това потенциално пускане на пазара означава значителен скок в технологията на сгъваемите телефони. От първоначалния Royole FlexPai през 2018 г. до предстоящите трикомпонентниустройства, индустрията стана свидетел на бърза еволюция. Със слуховете за хибриди от сгъваем таблет и други на хоризонта, бъдещето на мобилните технологии изглежда все по-изобретателно.

Въпреки че Samsung остава основен претендент в пространството на сгъваемите устройства, потенциалната премиера на Huawei през септември може да отбележи ключов момент. Интересно е да се види колко бързо тройно сгъваемият телефон ще бъде приет от потребителите и как той ще оформи траекторията на сгъваемите технологии през следващите години.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марина Журавлёва

    3 2 Отговор
    Нека български мъж ми купи такъв!
  • 2 А СЪВЕТСКИТЕ КОСМИЧЕСКИ СТРОИТЕЛИ

    0 9 Отговор
    ПУСКАТ ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА КУРСКА ОБЛ.
    ПРЕМЕСТВАЕМИ БРОНЕБОЙНИ
    ВЪНШНИ ТОАЛЕТНИ...ЧЕЕЕСТИО..🎊🎉
  • 3 Нема

    5 0 Отговор
    Бате ! Ще чакам , докато някой не представи Рубик куб GSM ! Да си го подреждам !
  • 4 редник

    1 0 Отговор
    /...може да се похвали с огромен 10-инчов дисплей.../

    С каква батерия е и колко тежи?...
  • 5 лук на шайби

    19 0 Отговор
    ще прескоча трикрилния гардероб и ще поизчакам да пуснат телефон-акордеон
  • 6 Ха ха ха ха

    3 0 Отговор
    Тъкмо ще се прецака и на двете прегънки. Видях вече няколко Флипа за кошчето. Честито
  • 7 а може ли да се навива на руло

    2 0 Отговор
    И да се пъха отзад?
  • 8 Морски

    1 0 Отговор
    Когато излезе модел, който се сгъва на 16 като салфетка, може да си купя...
  • 9 Бай Ху (By Who)

    1 0 Отговор
    Ас чакам да представят телефон, къде мога да си го сгъна на корабче и веднага си купувам един.