Отидете към основна версия

2 907 59

Ладите са най-шумните коли в Германия

  • lada-
  • шум-
  • германия

Smart е признат за най-тихия производител на автомобили

Руската Lada беше определена, като най-шумната марка автомобили в Германия. Съответната статистика е предоставена от агенция Statista, чиито специалисти съставиха рейтинг на автомобилите, регистрирани в Германия.

Експертите измерват нивото на шума, произвеждан от превозните средства. Според доклада, който се основава на официални данни от Федералната магистрална администрация, руската марка заема първо място с показание от 73.6 децибела.

Тройката от най-шумни автомобилни марки се допълва от Morgan и Lamborghini, съответно със 73.4 и 72.3 децибела. В допълнение, сред шумните автомобилни производители са Aston Martin, Lotus, Ferrari, както и Bentley, Alpine и Ineos.

Колите на всички изброени компании имат ниво на шум над 71 децибела. Що се отнася до другия край на таблицата, то най-тихите автомобили са Smart. След това в подреждането по най-малко шум се нареждат марките Nio, Nissan и Mazda.

Също така в този списък присъстват и две китайски марки, които впечатляват с добри нива на шум. Това са Lynk & Co и Great Wall Motor. Средното ниво на шум, генерирано от автомобили на марките от Китай е съответно 65.1 и 64 децибела.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.

Свързани новини