Отидете към основна версия

2 886 12

От Volkswagen обясниха защо лишиха кросоувъра Taos от роботизираната DSG трансмисия

  • dsg-
  • роботизирана трансмисия-
  • volkswagen

Обновеният SUV има 8-степенна автоматична трансмисия във всички версии

Volkswagen обясни защо лиши кросоувъра Taos от „робота“ DSG. Говорител на германската марка призна, че има известно колебание в преселективната трансмисия и американските купувачи [които не ценят производителността] не харесват функцията. Специалист на Volkswagen подчерта, че някои шофьори от Съединените щати смятат работеща роботизирана трансмисия за повредена поради липсата на реакция. Следователно DSG трябваше да бъде изоставен напълно.

Volkswagen рекламира 7-степенния автоматичен Taos като кросоувър с бързо, гладко и ефективно превключване. Купувачите обаче не намират DSG за такъв. И немската марка трябваше да се вслуша и да даде на собствениците същото изживяване, с което са свикнали в конвенционалните SUV автомобили. Специално за САЩ във всички нива на оборудване е монтирана 8-степенна автоматична скоростна кутия с преобразувател на въртящия момент.

Volkswagen промотира своите селективни „роботи“ от началото на този век, но те винаги са имали проблеми и се оказа невъзможно да се отървем от "шутовете" при потегляне в задръствания. Това е една от причините в САЩ скоростна кутия DSG да се предлага само на наточените Golf GTI и Golf R - всички останали Volkswagen-и са оборудвани с класически автоматични трансмисии! Отвъд океана все още не са свикнали с характеристиките на „роботите“, въпреки че на основния пазар в Китай почти всички Volkswagen-и се предлагат с DSG.

Любопитно е, че преходът на Volkswagen Taos към 8-степенна автоматична трансмисия съвпадна с колективен иск на американците срещу BMW X1: баварският кросоувър е критикуван именно заради мудността и грубостта на „робота“. Въпреки това, BMW едва ли ще може да промени скоростната кутия: всички компактни модели, напротив, са лишени от класически автоматични трансмисии като част от унификацията.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.

Свързани новини