Отидете към основна версия

1 775 5

Power Bank за електромобили

  • външна батерия-
  • power bank-
  • електромобили-
  • toyota

Toyota ще покаже водородни захранващи банки за зареждане на електрически коли

На специално събитие в Япония по-късно този месец Toyota възнамерява да покаже преносими водородни касети. Иновацията може да се използва за зареждане на електрически автомобили и за различни домакински уреди.

Тези водородни контейнери могат да се използват като гигантски батерии. Те могат да зареждат не само домакински електроуреди, но и електрически автомобили. От Toyota обаче не казват точно какъв запас от мощност могат да осигурят.

Японците обаче обещават, че зареждането с такава захранваща банка отнема няколко минути. Така че винаги можете да увеличите пробега на вашия електрически автомобил, основното е да имате необходимия запас от тези преносими касети.

Компанията отбелязва, че водородните касети ще са крайъгълен камък в проблема с електромобилността и инфраструктурата за зареждане. За да направи това, Toyota обединява усилията си с Rinnai Corporation.

На събитието Toyota ще покаже още една интересна новост - „Система за съхранение на енергия Sweep“. Тя използва батерии, които са изслужили срока си и са свалени от електрически автомобили.

Те се разширяват и използват повторно като енергийни стабилизатори, комбинирани със слънчеви панели и други системи за производство на възобновяема енергия. Повече информация ще стане известна след показването на новите продукти.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини