Отидете към основна версия

4 560 15

Животински концлагер на ужасите (ВИДЕО)

  • житовни-
  • концлагер-
  • приюти-
  • богров-
  • ужаси

Персоналът в общинските приюти се подбирал, с цел да не се разнася информация

Темата с общинските приюти все повече се задълбочава.

За жестокостите спрямо животни, за зверствата и за нехуманното отношение в общинските приюти, коментират Ирина Николова - председател на Сдружение "Помощ за животните - ДАРА" и Мария Харбова - председател на фондация "За правата на животните в България".

"Кучетата не са евтаназират, а умират в приютите. Те умират в мъчителна смърт. Tези, които са болни не им се пoмага, не ги и хранят. Животните умират от ниските температури и от жестокостта спрямо тях и не спазването на изискванията за отговорност.", казаха председателките.

Николова и Харбова обясниха, че са "За" построяването на кастрационни центрове, но не и за подобни приюти на ужасите.

"Ние сме "за" да бъдат построявани кастрационни центрове", категорични са те.

Относно персоналът в общинските приюти споделиха, че той се подбира, с цел да не се разнася информация.

"Персоналът в тези центрове се подбират, с цел да не се разнася информация. Това е най-важното. Никой да не разбере какво се случва. Тези приюти работят с унищожаваща цел. Това е абсолютен концлагер за животните! По десет - двадесет кучета умират в една клетка. Дават им най-евтината храна, която задръства бъбреците. Тя дори не се и разтваря. Те просто са обречени", разгневено обясняват двете жени.

Не пропуснаха да споменат за отвратителното отношение от управителя на приюта в Богров, което според думите им, не е хуманно отношение от човек, който се занимава именно с животни.

"Управителят на приюта Богров каза пред цяла комисия, че кучетата не трябва да се хранят, за да умрат. Ние поискахме оставката му, но той все още е управител", разказват председателките.

При една от проверките той нападнал Ирина Николова, след това тръгнал към Мария Харбова с юмруци.

"Не може един директор да има такива агресивни разбирания. Законите въобще не се спазват, актовете и наредбите също. Два протеста правим, два пъти ни забраняват да го проведем, но на 4 октомври ще има протест пред Министерски съвет", добавиха те.

Очаква се на 4 октомври в 10:00 часа по случай честването на "Международен ден за защита на животните", ще има шествие, което ще тръгне от градинката на "Кристал", след което ще се присъедини към протеста на Българския вегански съюз, против отглеждането на животни за кожи в България пред Министерски съвет.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини