Last news in Fakti

25 Септември, 2017 16:30 4 539 15

Животински концлагер на ужасите (ВИДЕО)

  • житовни-
  • концлагер-
  • приюти-
  • богров-
  • ужаси

Персоналът в общинските приюти се подбирал, с цел да не се разнася информация

Животински концлагер на ужасите (ВИДЕО) - 1

Темата с общинските приюти все повече се задълбочава.

За жестокостите спрямо животни, за зверствата и за нехуманното отношение в общинските приюти, коментират Ирина Николова - председател на Сдружение "Помощ за животните - ДАРА" и Мария Харбова - председател на фондация "За правата на животните в България".

"Кучетата не са евтаназират, а умират в приютите. Те умират в мъчителна смърт. Tези, които са болни не им се пoмага, не ги и хранят. Животните умират от ниските температури и от жестокостта спрямо тях и не спазването на изискванията за отговорност.", казаха председателките.

Николова и Харбова обясниха, че са "За" построяването на кастрационни центрове, но не и за подобни приюти на ужасите.

"Ние сме "за" да бъдат построявани кастрационни центрове", категорични са те.

Относно персоналът в общинските приюти споделиха, че той се подбира, с цел да не се разнася информация.

"Персоналът в тези центрове се подбират, с цел да не се разнася информация. Това е най-важното. Никой да не разбере какво се случва. Тези приюти работят с унищожаваща цел. Това е абсолютен концлагер за животните! По десет - двадесет кучета умират в една клетка. Дават им най-евтината храна, която задръства бъбреците. Тя дори не се и разтваря. Те просто са обречени", разгневено обясняват двете жени.

Не пропуснаха да споменат за отвратителното отношение от управителя на приюта в Богров, което според думите им, не е хуманно отношение от човек, който се занимава именно с животни.

"Управителят на приюта Богров каза пред цяла комисия, че кучетата не трябва да се хранят, за да умрат. Ние поискахме оставката му, но той все още е управител", разказват председателките.

При една от проверките той нападнал Ирина Николова, след това тръгнал към Мария Харбова с юмруци.

"Не може един директор да има такива агресивни разбирания. Законите въобще не се спазват, актовете и наредбите също. Два протеста правим, два пъти ни забраняват да го проведем, но на 4 октомври ще има протест пред Министерски съвет", добавиха те.

Очаква се на 4 октомври в 10:00 часа по случай честването на "Международен ден за защита на животните", ще има шествие, което ще тръгне от градинката на "Кристал", след което ще се присъедини към протеста на Българския вегански съюз, против отглеждането на животни за кожи в България пред Министерски съвет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Тони

    19 5 Отговор
    Горе-долу са прави жените, а най-евтините гранули съдържат доста висок процент целулоза + най-евтините субпродукти и не искам и да коментирам какво чувства кучето когато се нахрани, ИНТЕРЕСНО ЗАЩО НЯМА ДЪРЖАВЕН НАДЗОР ?? ТОЛКОВА ПАРИ СЕ ОТДЕЛЯТ ЗА ТАЗИ ДЕЙНОСТ - БИ ТРЯБВАЛО ТЕЗИ ПРИЮТИ РЕДОВНО ДА СЕ ИНСПЕКТИРАТ

    Коментиран от #4

  • 2 Пазарен Либерализатор™

    5 16 Отговор
    Че те в приютите за кожи ли ги отглеждат? Как ще умре куче от студ август/септември, нещо има нередно в статията. Но щом са замесени вегани всичко е ясно...

    Коментиран от #9

  • 3 шумкар

    4 15 Отговор
    А някой забеляза ли, че и уличните псета намаляха?
    Е с добро няма как.

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Пазарен Либерализатор™

    4 16 Отговор

    До коментар #1 от "Дон Тони":

    Предлагам веганите да приучат кучетата в приютите да ядат елда и просо, за да им се оправи метаболизма и холестерола и за да не се избиват невинни животни за угояването на ненужни животни.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пазарен Либерализатор™

    3 13 Отговор

    До коментар #3 от "шумкар":

    Противно на очакването улучните мастии не са безсмъртни, те също боледуват, не спазват правилата за движение и т.н. Но да, благодарение на усилията на Екоравновесие бездомните псета изчезват, в което не виждам никакъв проблем, даже напротив, това е идеята на подобни институции. Сега НПО-веге мафията ще иска да усвоява средства за да подобрява условията в обшинските приюти, за това е този шум. Преди време имаше някакво куче, дето му отрязаха лапите, после събраха десетки хиляди евро да му правят протези в чужбина, накрая двете НПО се скараха, изведоха кучето в Германия, там пък му откриха рак, пак събраха хиляди евро за лечение ама така и така кучето си умре без протези.
  • 7 Некоя

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "шумкар":

    Да вземе и теб да те отстреля някой барим и тия като тебе да намалеят рай ще стане.
  • 8 .....

    13 0 Отговор
    В тези "приюти" трябва да затворят всички който изкарват пари на гърба на невинните души, независимо управници ли са или псевдно защитници, ВСИЧКИ който посягат над живота на невино животно заради печалбарство и лична изгода! Не животните са виновни за плиткоумието на " хората" , те не са виновни, че са развъждани и изхвърляни като боклук... всичко идва само и единствено от глупоста, алчноста и бездушието на " човека"
  • 9 Кака

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пазарен Либерализатор™":

    Става въпрос за зимата, кО не си разбрал, меродийке?

    Коментиран от #10

  • 10 Пазарен Либерализатор™

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "Кака":

    На това му казват естествен подбор. И в природата е така. Дали са в приюта или извън него по улиците кекавите псета пукясват. Нямам против веге-кучкарите и там всички НПО-та да осигурят прехрана и условия за всички приюти в страната (кучешки).

    Коментиран от #11

  • 11 Кака

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пазарен Либерализатор™":

    Що трябва да си лош с клетите създания? Да не мислиш, че искат да живеят по този начин, или пък да ги пребиват, а?! Плаче ми се вече от жалките подобия на "хора"... Що тъй в таз клета майка България?! Що...

    Коментиран от #12

  • 12 Пазарен Либерализатор™

    1 7 Отговор

    До коментар #11 от "Кака":

    Не е нужно да плачеш. Просто иди в приюта там в Богров, вземи и приюти няколко кучера, 7-8, колкото можеш. Дай им дом, храна, уют. Разхождай ги сутрин и вечер, грижи се за тях. Събирай им акито в торбички, така че да не цапат. Ако всеки защитник на животните приюти по едно прасе по улиците няма да има сюрии глигани... Извинявай, гледах клипа, най-пропиляните 24 минути в живота ми. Двете госпожи визират само кучета, когато говорят за животни. Накрая поставиха евро директивите над българските закони. Идеята на Екоравновесие е да НЯМА бездомни псета по улиците, че доста народ съсипаха глутниците.

    Коментиран от #13

  • 13 пипилота

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Пазарен Либерализатор™":

    За някои хора животните са предмети. Така разсъждава неосъзнатата сган.
  • 14 Любител на на на на на

    0 8 Отговор
    Не стига че цвилят като ги замериш, не стига че вият нощем ами и на всеки квадратен етър има поне по 2 купчини оставени от тях! Не стига, че една камара високоплатени продажни безсъвестни НПОта ги защитава ами сега и да не ги мъчат, когато никой не гледа - така ли?! Ами имате си още един доброволец да е служител в кучешки приют! Винаги, когато имам свободно време бих работил в кучешки приют, дори бих давал нощни смени ))))) Телефона ми не е с камера - не се надявайте да се хваля с работата си! Мога само да гарантирам, че приюта ще е пуст в края на всяка седмица! Ако ми се счупи лопатата ще викна багер, обаче няма да ги намерите!
  • 15 гощо

    3 1 Отговор
    Народа масово е прост и няма никакво отношение към животните!