Отидете към основна версия

9 Май, 2019 16:34, обновена 9 Май, 2019 16:34 12 323 38

Георгиев, "Движение 21": Най-големият губещ на тези избори ще е ГЕРБ (ВИДЕО)

  • данаил георгиев-
  • евроизбори

Призоваваме избирателите категорично да не се поддават на внушенията, че гласът за малка партия е загубен, каза той

Данаил Георгиев

Ценното в участието на "Движение 21" в евроизборите е, че допринасяме за легитимността на изборите, за повишаване на избирателната активност, за участие на по-широк кръг хора в изборния процес. Това заяви в студиото на ФАКТИ водачът на листата на ПП "Движение" 21 Данаил Георгиев.

"Различното при нас са новите лица, експерти в своите области, за които политиката е средство за решаване проблемите на хората. Имаме нужда от хора, които да изпълнят институциите със съдържание. Очаквам ние да излъчим поне един депутат в ЕП, като насърчаваме нашите кандидати да водят преференциална кампания. Не мога да кажа дали това ще съм аз, но който и да е, ще бъде достатъчно компетентен за тази работа", каза Георгиев, който е специалист по международни отношения.

"Призоваваме избирателите категорично да не се поддават на внушенията, че гласът за малка партия е загубен и те трябва да изберат някой от големите, за да има смисъл тяхното участие в изборите. Смятаме, че е необходимо избирателят да даде ясен сигнал, че ГЕРБ не заслужават повече да бъдат на власт и трябва да бъдат отстранени от властта.

"Най-големият губещ на тези избори ще са те. Преяждането с власт е огромно, а това, което излезе наяве последните седмици и месеци е само върхът на айсберга. Няколко случая на даване на подкуп, злоупотреба с еврофондове - т. нар. "къщи за тъщи", но тепърва ще излизат резултатите от проверки на големите инфраструктурни проекти, с които Бойко Борисов се гордее - магистрали, мостове, ремонти на булеварди. Това е сърцевината на корупционната схема на ГЕРБ и би следвало тя да става ясна на българските граждани", коментира зам.-председателят на "Движение 21".

"Евроизборите трябва да дадат тон за обръщане на тенденцията на българската политика, тенденцията на затвърждаване на ГЕРБ като еднолична партия, която е успяла да завладее не само изпълнителната и законодателната власт, но да контролира добре и съдебната, както и голяма част от най-влиятелните медии. За смяната на този тип политика трябва да бъде даден сигнал. Надяваме се и ще се стремим да дадем начало на прелома и в местната власт, а включително и за предсрочни парламентарни избори", допълни Георгиев.

Целия разговор с Данаил Георгиев гледайте във видеото:

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини