Отидете към основна версия

84 152 154

Копринка Червенкова пред ФАКТИ: Бойко Борисов много лъже, 10 години лъже

  • къща в барселона-
  • бойко борисов-
  • иван гешев-
  • копринка червенкова-
  • факти-
  • лили маринкова

Тя е на мнение, че Иван Гешев не е силна фигура, а човек, който трябва изпълнява задачи

Снимка: ФАКТИ

''Аз си мисля, че преди да стигнем до къщата в Барселона, трябва да минем през бомбастичната поява на новия главен прокурор. Новият главен прокурор, тук една поредица от хора го обявиха за новия Батман, за новия герой, за третия силен мъж в републиката, който ще формира триъгълника. И този триъгълник ще закове държавата, ще осигури нейната стабилност и нейния просперитет. Аз не съм сигурна, че е така. Първо аз не вярвам, че новия главен прокурор е новата силна фигура. Той не е силната фигура, освен това не е и достатъчно умен, за разлика от предшественика си. Той е едно лице, което е поставено там, за пореден път, да изпълнява задачи'', това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ журналистката Копринка Червенкова.

''За да не ги наричам поръчки, аз ще ги наричам проекти. Той тръгна да изпълнява три главни проекта, поне засега са толкова. Първият беше тежката атака срещу президента, която той се опита да направи чрез Конституционния съд и желанието да се разтълкува член 103. Доколко може в битността му на президент, лицето президент да бъде атакувано от съда. След това, понеже това не му стигна, той извади едни СРС-та и тук вече нагази..., дет се вика в лай*ата. Според мен този проект той го провали. Не успя да изпълни задачата, но в края на краищата всички пътища от тази задача водят към Борисов. И не случайно президентът атакува не главния прокурор, той го подминаваше, той атакуваше Борисов. Той виждаше в него инициатора на атаката срещу себе си. Мисля, че има голямо основание'', заяви още журналистката и добави:

''Борисов, както постоянно повтаря, че не се интересува от президентския пост, мисля, че единственото, което го интересува в момента, е този пост. Той иска така, тържествено да приключи кариерата си. Ако може и с два мандата ще бъде най-хубаво''.

Журналистката изрази мнение, че Борисов е овладял голямо количество от телевизиите, които се гледат. Според нея под негов контрол не са bTV и ТВ Евроком.

Тя застъпи и теза, че премиерът Бойко Борисов иска Корнелия Нинова да бъде срината чрез ревизията на приватизацията, която иска да осъществи главният прокурор Иван Гешев, за да може ГЕРБ да направи коалиция с БСП, когато Нинова вече я няма начело на столетницата.

''Нашият министър-председател мисля, че никого не изненадва с поведението си. Ние 10 години го наблюдаваме какво представлява. Излязоха вече някакви коментари, които казаха: много важно, какво ще се занимаваме сега с неговото гадже. Ние имаме много по-сериозни въпроси да решаваме. Ето това чува електоратът. Не може със заплатата на Борисов да се купи къща в Барселона. Нито пък да се поддържа стандарт, нито да се наеме магазин, нито да се купи не знам си какъв автомобил на момичето. Хубав, хубав автомобил'', коментира Червенкова скандала с къщата в Барселона.

''Нещо да е взривило нашето общество? Не. И това няма да го взриви. Но се надявам все пак хората да се уморят от лъжите и глупостите на Борисов. Той много лъже, 10 години лъже. В момента Великите сили нямат интерес да го свалят. Едните нямат никакъв интерес да го свалят - руснаците. Американците имат интерес само да го плашат, да го натискат в кьошето. Не повече'', каза в допълнение тя.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 207 гласа.

Свързани новини