12 Май, 2020 23:08 16 052 62

Копринка Червенкова за ФАКТИ: Противопоставят ген. Мутафчийски на президента Радев

  • копринка червенкова-
  • журналистка-
  • факти

''Увеличава се контингентът на медиите, които работят за властта, те стават все по-арогантни'', смята журналистката

Копринка Червенкова за ФАКТИ: Противопоставят ген. Мутафчийски на президента Радев - 1
Снимка: ФАКТИ

''Това, което си позволява Рашидов, му е позволено, всъщност. Той имаше и едно друго много показателно интервю в националната телевизия (БНТ), което костваше след това оттеглянето на Мишо Заимов. Мишо Заимов мисля, че се засрами от това интервю и се оттегли. Защо Рашидов е толкова лансиран от националната телевизия - аз нямам обяснение, освен че е наложено това от някого. Не съм сигурна, че е от турците (б.р. вероятно визира ДПС), защото той с турците едно време имаше конфликт и те много отдавна отказаха да го направят министър, а той крайно се обиди от тази работа и след това се закачи за Борисов. Той е човекът, който непрекъснато твърди колко е велик Борисов, но сега не мога да разбера какво решение ще вземе Борисов, защото сегашният министър при всички, как да кажа, съпротиви и колебания, които може да има към него, е класи над Рашидов. Просто той е много по-ефикасен. Плюс това го виждам, че той се опитва някак си да се вмести добре в гарнитурата ''ГЕРБ'' и вероятно това ще го спаси'', това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ журналистката Копринка Червенкова. В началото на участието си в предаването ''Разговор'' тя коментира доста ''цветното'' интервю на Вежди Рашидов за БНТ отпреди два дни.

''Винаги той се държи така (б.р. визира Вежди Рашидов), сякаш зад гърба му седи цялата държава, плюс втората държава, което не е вярно. Но вижте тук има нещо много смешно. Реално, акцията коронавирус приключи. Хайде, да не го наричаме ''акция'', за да не се обидят хората, които смятат, че е някакво изключително събитие в нашия живот. Извънредното положение приключи. Ние оттук нататък ще плащаме опашката му и ще я плащаме много лошо. Но виждам, че такива като Рашидов надигнаха глас, те започнаха да се самопредлагат и да се лансират в обществото. Не е само той. Виждам как се държи министър-председателят. Някакви хора се опитваха да ми обяснят, че министър-председателят бил крайно притеснен. Нищо подобно. Министър-председателят е толкова нагъл, че не мисли даже за края на изречението си. Той обикновено си довършва изречението, този път не го довършва, защото му е все тая. Това ''тулуп'', това ''мисирки'', за него няма никакво значение какво е съобщил. Той се радва на това, защото вижда, че публиката му се радва'', продължи Червенкова.

''Медиите, проправителствените медии, страшно много се грижат да превърнат Мутафчийски в национален герой и да го противопоставят на президента. Това е просто една страхотна битка, не знам дали Борисов ще им я позволи обаче, защото той вижда себе си като кандидат-президент, разбира се. Неслучайно той елиминира Мутафчийски - първо от двойното му присъствие, след това от единичното ми присъствие, а сега го е оставил веднъж седмично нещо да ни съобщава. Скоро и това ще бъде махнато'', прогнозира журналистката.

Какво ще правим с големия национален дарител Делян Пеевски, запита водещата Маринкова, а гостуващата Копринка Червенкова отговори така: ''Ами, ето, това е цялата работа. Това е другото нещо, което надигна глава. Т.е. това ме кара да мисля, че акцията с коронавируса е приключила. И сега тук излиза Пеевски, излиза Вежди Рашидов, излиза министър-председателят, излиза това момче нахално министърът на финансите, който една моя приятелка нарича ''облизанко'', мисля, че много точно му е намерила определението. Всякакви хора се появяват, които се отръскват като патка след дъжд, и започват да разместват картината. Вижте какво се случва в прокуратурата. Този главен прокурор, който беше избутан, нямаше го известно време, той се побърка от това, че няма достъп до медиите и започна да си търси всякакви поводи. Днес видях, че е отишъл в някакво село, харманлийско, защото на един човек му откраднали пенсията. Сега, разбира се, че това е много ужасно - на някой да му откраднат пенсията. Обаче ти да се замъкнеш, главният прокурор, собственото си тяло да занесеш там и да повлечеш половината Министерство на вътрешните работи, това е абсолютно безобразие'', заяви Червенкова, като след това допълни, че според нея Гешев е отишъл в това село, за да го покажат по всички телевизии.

''Той е решил (б.р. главният прокурор Иван Гешев) да внася сега промени в Наказателния кодекс в частта за транспорта. Не знам за кой път тази част за транспорта ще я променят, не знам вече нас шофьорите кога ще ни качат на някакъв кръст и ще ни разпънат. Вижте, това е абсолютно безобразие. Вместо да седнат и да оправят шосетата, за да можем ние да караме като хората, те седят и ни глобяват за какво ли не. Миналата година аз платих една чудовищна глоба заради превишена скорост на тази отвратителна отсечка около Чирпан, която вече не знам колко години стои с ограничена скорост. Това е касичка. Защо тези пари не ги вложиха да оправят тази йовка, която е там. Йовка! На какво прилича това? Отново сега ще правят по-тежки наказанията. Това иска този човек'', коментира още тя.

За какво му е на Гешев такъв пиар, след като има такива големи дела като ''КТБ'' и Васил Божков, запита Лили Маринкова, а Копринка Червенкова бе категорична в отговора си: ''Той ги е зарязал! ''КТБ'' отдавна го заряза, Васил Божков отдавна го заряза.

''Вижте какво се случва в съда. Аз съм крайно притеснена. Там реално приключи вече и Лозан Панов. Аз мисля, че ние сме, дет се вика, на минути от неговия край. Т.е. този съд, ВКС, също мина на страната, на която трябва да мине - да отиде при властта. Да го линчуваш този човек (б.р. визира Лозан Панов) за някаква пошлост... тези изведнъж се оказаха най-големите моралисти - нашите членове на Висшия съдебен съвет'', сподели с притеснение Червенкова.

Тя цитира реплика от времето на социализма: ''Здравите сили победиха здравия разум''. Според нея именно това се е случва в България в момента. ''И най-страшното, най-страшното е, че здравият разум в момента е парализиран от страх. Здравият разум повярва, че това е някаква чудовищна световна напаст, блокирал е, абсолютно е блокирал здравият разум'', допълни журналистката.

''Увеличава се контингентът на медиите, които работят за властта, те стават все по-арогантни'', констатира към края на разговора Копринка Червенкова.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 къщата

    114 29 Отговор
    Все Барцелоняка ке падне. Колкото по-рано толкова по добре
  • 2 така така

    32 52 Отговор
    И двамата за нищо не стават. Така че, все тая.

    Коментиран от #56, #58, #60

  • 3 Ганьо

    30 50 Отговор
    Може мутафчийски да го гласят за президент, обществото обича военните звания...

    Коментиран от #51

  • 4 Корадо Катани

    86 11 Отговор
    Това е октопод който е пуснал пипала навсякъде.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Рошко

    15 67 Отговор
    Колкото и когото да противопоставят аз за никого не Гласувам, дараскам бюлетината, тегля им една м****на всички и хич не ми пука, аз в тоя цирк не участвам

    Коментиран от #11

  • 7 Боко Тиквата е пътник

    112 28 Отговор
    Доста глуповато сравнение. Мутафчийски е една мижитурка и клакьор на Борисов.

    Коментиран от #47

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Чепа

    73 9 Отговор

    До коментар #6 от "Рошко":

    И понеже ти и такива абдали не гласуваш, то римляните гласуват 100% за партията, която псуваш. Разбираш ли колко си абен?

    Коментиран от #30

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Чичо

    69 11 Отговор

    До коментар #5 от "Цветко Христов":

    Ми то тиквите ни върнаха в 1990. Къде по-назад! А иначе - цоциалисти не щеш, ама комунистите в герб не те притесняват? Пич, провери какво имаш между ушите, че май е пълен вакуум лв
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Активист на БКП

    97 30 Отговор
    Радев е избран от 2 500 000 души ! Мутафчийски от един-Пожарникаря...

    Коментиран от #17, #48

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гневен язовец

    33 50 Отговор

    До коментар #15 от "Активист на БКП":

    БКП??? Бягай, Керемидите Падат!! Това е абревиатурата на БКП! Ха ха ха ха!!

    Коментиран от #25, #45

  • 18 муФтачийски

    67 26 Отговор
    е омръзнал на почти всички. Няма шанс срещу Радев
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Българин от Кърджали

    30 67 Отговор
    Веждито е талантлив творец, мъжкар и един от малкото истински турци, който милее за България !
  • 21 Българан Космически

    36 43 Отговор
    Браво, бе! Как го съживихте това червено чудовище? Сега очаквам с нетърпение изявление на Цола Драгойчева. Ураа!
  • 22 Софиянец

    21 26 Отговор
    Елементарни изказвания от елементарни хора
  • 23 Бствп

    23 51 Отговор
    Дрогари, нека изберем нашта чирвена дрогарка нинова пак начело на нашта партиа бсп. за едно можим да сложим ред в нашти ридици и тя да хване чирвеното курмилу. не слушаите какви ви говорат други хора, слушаи бсп.

    Коментиран от #26

  • 24 Тарабойша Хитранов

    18 18 Отговор
    Майтапа , Майтапа генерал дудук, да го качим на самолета ми се качвай , разтваряй своите крила , на самолета ..................
  • 25 РЕАЛИСТ

    65 14 Отговор

    До коментар #17 от "Гневен язовец":

    Това , което остана от БКП , се преобразува в ГЕРБ. Виж потеклото на всички там. Случаен няма. Това са най тъмно червените, които се правят на демократи сега и противопоставящи се на БСП. След като СДС , която създадоха, я изпуснаха от контрол, просто я замениха с друг модел. Чак са ми смешни демократите, които поддържат ГЕРБ, на принципа" Врагът на моя враг е мой приятел"
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Работническо дело на

    47 5 Отговор
    Вече не чета новините и словоизлиянията на манипулираната журналистика! Експерти на Статуквото! Моят дядо казваше, ще им дойде краят и на куманистите! 1984- но дойде времето на техните деца! И това ще свърши!
  • 28 Кирил ok

    26 48 Отговор
    Хората сами виждат.Единив е безделник,вечно пречещ с 12000 заплата в резиденцията,другия,човечен и ангажиран за здравето и оцеляването на хората.
  • 29 Бствп

    9 20 Отговор

    До коментар #26 от "ххито":

    Ей значи чоувек ни мои си кажи ко мисли, от еи таквис кът тебе луа. Доматьи шти дам по 7,80 рубли ако ей ся си каиш тука, ти чирвен ли си или ньие?
  • 30 Рошко

    31 10 Отговор

    До коментар #11 от "Чепа":

    А ти като гласуваш,вярваш ли си че гласът ти отива там където искаш, всичко е цирк като ги почнеш ооще от тия агенций дето много ми познават, печели този който най добре се наведе, а спечелилия навежда нас, а това нац интерес патриотизъм и тем подобни термини са са мо на хартия

    Коментиран от #38

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Солиден

    10 5 Отговор
    Политически анализ
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Запознат

    37 4 Отговор
    Меко казано, съм изненадан от изявлението на Червенкова. Никога не съм харесвал Вежди Рашидов, но да заявиш, че Боил Банов е много по-ефикасен от него, си е направо за лекар и термометър. С какво пълният безхаберник Боил Банов, който няма и грам представа от култура извън театъра, е ефикасен. С гафовете си ли? В изобразителното изкуство се случват тотални погроми. Като се започне от скандалната "изложба" на Ода Жон с голямото плюскане в Националната галерия, премине се през публичната продажба на ментета на Владимир Димитров Майстора под носа на Банов от оторизирана от министерството му Аукционна къща и се стигне до скандалите с фалшивия портрет на Батенберг, Венецианското биенале и Червената къща. Апропо, къде потънаха милионите дарение за нови картини за НХГ от родолюбивата българка Маргарита Занев? Какво беше купено с тях?
  • 37 fdf

    17 28 Отговор
    Кой го интересува мнението на тая дърта комунистка
  • 38 Сух

    16 3 Отговор

    До коментар #30 от "Рошко":

    Така ще е докато има хора, които мислят като тебе..

    Коментиран от #39

  • 39 Рошко

    28 3 Отговор

    До коментар #38 от "Сух":

    Покажи ми един честен политик е България бе пич, който да си живее само от заплатата, независимо от коя партия
  • 40 ние

    13 24 Отговор
    Копринке, мисирко заблудена..
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Коко

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Човек от народа":

    Да бе, да ги раниме и тях. На дръвника всичките.
  • 43 Бако Даньо

    3 3 Отговор
    Много имбецили, барабар с тия от интервюто
  • 44 Народ

    24 1 Отговор
    "да оправят тази йовка, която е там. Йовка!"
    Кой ще оправя Йовка? С пари ли? Ако е без пари и аз искам.
    Майтапа на страна, ама госпожи и господа журналисти, пише се "юфка". Дума от 4 букви, написана с 3 правописни грешки. Браво!
  • 45 Bai nudals

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гневен язовец":

    Ама си оригинален бе,илитератино.
  • 46 чиче

    3 9 Отговор
    Стига с тия генерале от които не става нищо.Начело трябват хора с икономическо образование завьршили в чужбина
  • 47 Мъка ми е румен кауна

    7 17 Отговор

    До коментар #7 от "Боко Тиквата е пътник":

    Последен валс ще бъде за радев поне нищо не направи та няма да съжилява пет години на народна заплата
  • 48 Ново

    10 0 Отговор

    До коментар #15 от "Активист на БКП":

    С гласовете на дпс/пеевски/. Атака/сидеров/ вмро/каракачанов/ с гласовете на иван костов и абв и местан защо не ги споменеш всички партии срещу една
  • 49 КОЧА

    5 13 Отговор
    ДОЛО РАДЕВ ДОЛО КОМУНИЗМА ДОЛО КРАДЦИТЕ ......ДОЛО РЕКЕТИОРИТЕ - НЕМАМЕ ПАРИ ВЕЧЕ НЕ НИ КРАДЕТЕ ПОВЕЧЕ ......ДЪРЖАВАТА Е ПРАЗНА НЯМА ПАРИ ...............

    Коментиран от #52

  • 50 Юфка

    8 0 Отговор
    Юфка..се пак..таковата
  • 51 Много желаещи малко подходящи

    18 8 Отговор

    До коментар #3 от "Ганьо":

    Да си пият кафето с Борисов, има много мераклии, но виж ги как ги плюе народа, такива Президенти, като Плевнелиев, жив резил.
    50 години не можем да му измием резилите.
    Едва сега, Президент Румен Радев, възстанови думата Президент, да се говори с респект и уважение.
  • 52 Жив и здрав не си сам

    6 2 Отговор

    До коментар #49 от "КОЧА":

    Каза ли нещо за Муравей Радев или?
  • 53 българин

    7 4 Отговор
    НОВАТА МЕДИЯ ЛАКЕЙ НА ГЕРБ Е ВЕКТНИК "ГАЛЕРИЯ"СПИРАМ ДА Я ЧЕТА!
  • 54 Катализатор

    6 0 Отговор
    След НОЩ идва ДЕН(Да Е.ем Нощ)Така е в природа.
  • 55 ДОЛУ ГЕРБ

    4 4 Отговор
    ВЯРВАМ САМО НА ИСТИНСКИЯ ГЕН. РАДЕВ
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Безпартиен

    2 4 Отговор
    Копринке, никой не го противопоставя. Само,че егото и огромното желание за власт на ген. Радев-Решетников се противопоставя на всичко демократично..Ако бил Премиер-нямало да се краде ! СМЯХ! Та той като дребен ръководител даде втора заплата и пари за апартамента на любовницата си в Пловдив. Дребна, мушийска далавера-дребна кражба. А бързането за самолетите Грипен? От километри мирише на комисиона
    Копринке, Копринке червена си до костите и зависима от Москва
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Алексей Сергеев

    2 2 Отговор
    ЛЪЖА, комунистката Червенкова ,лъже. Президентът се противопоставя на всеки, който има по-голям рейтинг от него, на всеки управляващ.
    Просто Президентът иска да УПРАВЛЯВА, ДА БЪДЕ НА ВЛАСТ
  • 62 filo

    0 0 Отговор
    Еее браааво, появи се яз. Копринка. Да живей, живей труда.