Отидете към основна версия

16 075 62

Копринка Червенкова за ФАКТИ: Противопоставят ген. Мутафчийски на президента Радев

  • копринка червенкова-
  • журналистка-
  • факти

''Увеличава се контингентът на медиите, които работят за властта, те стават все по-арогантни'', смята журналистката

Снимка: ФАКТИ

''Това, което си позволява Рашидов, му е позволено, всъщност. Той имаше и едно друго много показателно интервю в националната телевизия (БНТ), което костваше след това оттеглянето на Мишо Заимов. Мишо Заимов мисля, че се засрами от това интервю и се оттегли. Защо Рашидов е толкова лансиран от националната телевизия - аз нямам обяснение, освен че е наложено това от някого. Не съм сигурна, че е от турците (б.р. вероятно визира ДПС), защото той с турците едно време имаше конфликт и те много отдавна отказаха да го направят министър, а той крайно се обиди от тази работа и след това се закачи за Борисов. Той е човекът, който непрекъснато твърди колко е велик Борисов, но сега не мога да разбера какво решение ще вземе Борисов, защото сегашният министър при всички, как да кажа, съпротиви и колебания, които може да има към него, е класи над Рашидов. Просто той е много по-ефикасен. Плюс това го виждам, че той се опитва някак си да се вмести добре в гарнитурата ''ГЕРБ'' и вероятно това ще го спаси'', това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ журналистката Копринка Червенкова. В началото на участието си в предаването ''Разговор'' тя коментира доста ''цветното'' интервю на Вежди Рашидов за БНТ отпреди два дни.

''Винаги той се държи така (б.р. визира Вежди Рашидов), сякаш зад гърба му седи цялата държава, плюс втората държава, което не е вярно. Но вижте тук има нещо много смешно. Реално, акцията коронавирус приключи. Хайде, да не го наричаме ''акция'', за да не се обидят хората, които смятат, че е някакво изключително събитие в нашия живот. Извънредното положение приключи. Ние оттук нататък ще плащаме опашката му и ще я плащаме много лошо. Но виждам, че такива като Рашидов надигнаха глас, те започнаха да се самопредлагат и да се лансират в обществото. Не е само той. Виждам как се държи министър-председателят. Някакви хора се опитваха да ми обяснят, че министър-председателят бил крайно притеснен. Нищо подобно. Министър-председателят е толкова нагъл, че не мисли даже за края на изречението си. Той обикновено си довършва изречението, този път не го довършва, защото му е все тая. Това ''тулуп'', това ''мисирки'', за него няма никакво значение какво е съобщил. Той се радва на това, защото вижда, че публиката му се радва'', продължи Червенкова.

''Медиите, проправителствените медии, страшно много се грижат да превърнат Мутафчийски в национален герой и да го противопоставят на президента. Това е просто една страхотна битка, не знам дали Борисов ще им я позволи обаче, защото той вижда себе си като кандидат-президент, разбира се. Неслучайно той елиминира Мутафчийски - първо от двойното му присъствие, след това от единичното ми присъствие, а сега го е оставил веднъж седмично нещо да ни съобщава. Скоро и това ще бъде махнато'', прогнозира журналистката.

Какво ще правим с големия национален дарител Делян Пеевски, запита водещата Маринкова, а гостуващата Копринка Червенкова отговори така: ''Ами, ето, това е цялата работа. Това е другото нещо, което надигна глава. Т.е. това ме кара да мисля, че акцията с коронавируса е приключила. И сега тук излиза Пеевски, излиза Вежди Рашидов, излиза министър-председателят, излиза това момче нахално министърът на финансите, който една моя приятелка нарича ''облизанко'', мисля, че много точно му е намерила определението. Всякакви хора се появяват, които се отръскват като патка след дъжд, и започват да разместват картината. Вижте какво се случва в прокуратурата. Този главен прокурор, който беше избутан, нямаше го известно време, той се побърка от това, че няма достъп до медиите и започна да си търси всякакви поводи. Днес видях, че е отишъл в някакво село, харманлийско, защото на един човек му откраднали пенсията. Сега, разбира се, че това е много ужасно - на някой да му откраднат пенсията. Обаче ти да се замъкнеш, главният прокурор, собственото си тяло да занесеш там и да повлечеш половината Министерство на вътрешните работи, това е абсолютно безобразие'', заяви Червенкова, като след това допълни, че според нея Гешев е отишъл в това село, за да го покажат по всички телевизии.

''Той е решил (б.р. главният прокурор Иван Гешев) да внася сега промени в Наказателния кодекс в частта за транспорта. Не знам за кой път тази част за транспорта ще я променят, не знам вече нас шофьорите кога ще ни качат на някакъв кръст и ще ни разпънат. Вижте, това е абсолютно безобразие. Вместо да седнат и да оправят шосетата, за да можем ние да караме като хората, те седят и ни глобяват за какво ли не. Миналата година аз платих една чудовищна глоба заради превишена скорост на тази отвратителна отсечка около Чирпан, която вече не знам колко години стои с ограничена скорост. Това е касичка. Защо тези пари не ги вложиха да оправят тази йовка, която е там. Йовка! На какво прилича това? Отново сега ще правят по-тежки наказанията. Това иска този човек'', коментира още тя.

За какво му е на Гешев такъв пиар, след като има такива големи дела като ''КТБ'' и Васил Божков, запита Лили Маринкова, а Копринка Червенкова бе категорична в отговора си: ''Той ги е зарязал! ''КТБ'' отдавна го заряза, Васил Божков отдавна го заряза.

''Вижте какво се случва в съда. Аз съм крайно притеснена. Там реално приключи вече и Лозан Панов. Аз мисля, че ние сме, дет се вика, на минути от неговия край. Т.е. този съд, ВКС, също мина на страната, на която трябва да мине - да отиде при властта. Да го линчуваш този човек (б.р. визира Лозан Панов) за някаква пошлост... тези изведнъж се оказаха най-големите моралисти - нашите членове на Висшия съдебен съвет'', сподели с притеснение Червенкова.

Тя цитира реплика от времето на социализма: ''Здравите сили победиха здравия разум''. Според нея именно това се е случва в България в момента. ''И най-страшното, най-страшното е, че здравият разум в момента е парализиран от страх. Здравият разум повярва, че това е някаква чудовищна световна напаст, блокирал е, абсолютно е блокирал здравият разум'', допълни журналистката.

''Увеличава се контингентът на медиите, които работят за властта, те стават все по-арогантни'', констатира към края на разговора Копринка Червенкова.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 56 гласа.

Свързани новини