Отидете към основна версия

33 397 123

Адвокат Николай Хаджигенов пред ФАКТИ: Радев ще иска да ликвидира ДБ, ако им даде мандата (ВИДЕО)

  • николай-
  • хаджигенов-
  • герб-
  • дб-
  • пп-
  • избори-
  • дпс-
  • гласове-
  • електорат-
  • румен радев

ДБ и ПП се опитват да се напъхат в някакви познати идеологически калъпчета, за да крадат електорат и гласове, казва юристът

Снимка: Факти.бг

„Български възход“ няма шанс при третия мандат. Радев ще иска да ликвидира ДБ, ако им даде мандата. Президентът опитва да си играе играта и му се получава по-видимо, което е злина. Радев и ДБ се карат на тема базови ценности, правят го грубо и безсмислено. В случая заставам на позициите на ДБ, защото идеите им в момента ми се виждат в правилната посока. Радев вижда в нас военнолюбци, защото той е бил медицинска сестра в последните 30 години. Радев си играе негова игра. Явно се опитва да си осребри мандата. Как точно, нямам представа. Всеки се гордее с помощта си за Украйна, а ние засекретяваме. Защо? Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ и предаването „Разговор“ адвокат Николай Хаджигенов.

Според него ГЕРБ е константа в нашата политика, а и имат пари за много избори.

„В ГЕРБ още вярват хора, които имат интерес. За ГЕРБ гласуват хора, които са бизнес свързани. При ДПС е същото. Те могат да се явяват на избори колкото е нужно. По чужди данни у нас се крадат около 3 млрд. лева на година. Според мен, на година са се крали у нас над 10 млрд. лева. Умножете го по 12. Разбирате за какво става въпрос и защо ГЕРБ имат пари за избори“, добави адвокатът.

Попитан дали ГЕРБ ще се справи с това да разединява ДБ и ПП, Хаджигенов каза: „Това не е никак трудно. В един нормален свят ПП и ДБ ще са противници в политиката, биха били. Колкото ДБ са десни, толкова ПП са леви. Те се опитват да се напъхат в някакви познати идеологически калъпчета, за да крадат електорат и гласове. Те забравят изначално, че политиката е инструмент за случване на неща, за решения, за управление, а не за кражба на гласове. ПП иска да открадне гласове от левицата, която у нас е социализъм, не е социално ляво както се опитват да го изтъкнат.

ДБ се опитват да крадат гласове на десницата. Това успява, но на следващите избори и това ще мине. ГЕРБ са по-червени, с извинение, от маймунския край на гърба. При тях няма нищо дясно. Какво разправят герберските идеолози е тема на друг разговор. Като гледаме ГЕРБ в последните 15 години, кое им е дясното. Борисов е с две леви ръце и два леви крака, дето се вика. Всеки се опитва да краде електорат, а не да прави нещо смислено. Това ме докарва до истеричен бяс."

Според Хаджигенов ПП имаха шанс да направят много неща, докато бяха на власт, а те не опитали.

"Имаха 5-6 месеца, в които можеха да направят много неща. Включително и промяна в Конституцията. Това е конкретен пример. Ако се оправдават с ИТН - на крива ракета космосът ѝ пречи“, каза още той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 109 гласа.

Свързани новини