Отидете към основна версия

7 972 75

Методи Андреев пред ФАКТИ: Случката не изглежда да е автентичен атентат срещу главен прокурор (ВИДЕО)

  • методи-
  • андреев-
  • бойко-
  • борисов-
  • васил-
  • божков-
  • иван-
  • гешев

Може ли  заплашено лице да се движи в един автомобил със семейството си, пита той

Снимка: Факти.бг

След вчерашните събития около главния прокурор анализите, които могат да се направят, няма да са добри за името и имиджа на държавата. Резултат ще е лош, ако това е атентат. И много лош, ако това е инсценировка. Случката не изглежда да е автентичен атентат срещу главен прокурор. Просто не се прави по начина, по който видяхме. Знаем какво се случи с прокурор Джовани Фалконе в Италия, който постигна големи резултати в битката с мафията. Беше взривено цяло съоръжение, когато целият му конвой бе там, целият конвой бе вдигнат във въздух. Джовани Фалконе вкара в затвора стотици мафиоти от „Коза Ностра“, от „Ндрангета“. Той сериозно накърни тайната власт на мафията в Италия и след него Италия е друга. Мафията там вече не е такава силна институция, каквото бе преди Джовани Фалконе. В България аз не виждам разумен човек, който да оценява дейността на Гешев така и да го сравнява с Джовани Фалконе. Това би било обида спрямо паметта на Фалконе. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ политическият анализатор и преподавател в УАСГ Методи Андреев.

Според него хора като Васил Божков и Цветан Василев надали искат да видят убит главния прокурор.

„Нещата срещу двамата са в такава фаза, че те не са заплашени от някакви страшни за тях решения. Още повече, ако има атентат срещу главния прокурор, да не би Божков да спре да бъде обвиняем. Когато говорим за лицата, които биха могли да са докоснати, да са засегнати от работата на главния прокурор, защо пропускаме Бойко Борисов. Скоро от главна прокуратура казаха, че се очаква делото за кюлчетата и пачките да приключи. Очаквай се да приключи и делото за въпросната къща в Барселона. Колкото е заплашен Васил Божков, толкова е заплашен и Бойко Борисов. Нали и Борисов има минало в СИК", добави Андреев

"Само преди 20 дни главният прокурор говореше за сребърниците на Юда. Като говорим за тази случка, няма как да не си спомним за записания разговор между Бойко Борисов и Иван Гешев: „Шефе, аз се правя на луд, а ма ти се правиш много по-добре.“ Сега въпросът е защо се е правил на луд главния прокурор? Ако това е атентат, независимо кой е главен прокурор, това е посегателство срещу държавността. Въпросът е сега има ли сериозен екип от обективни и независими експерти, които да разследва възможността за инсценировка. Хипотетично, ако това е инсценировка, значи не е вярно, че в България мафията си има държавата. Значи, че държавата е мафия. Това е страшният извод. Това е много по-страшно. Прокуратурата в последните месеци имаше двете много странни пресконференции, в които те искаха да внушат, че има организиран заговор. Показваха се някакви СРС-та, написани ръка, на някакви хвърчащи листове. Това означава, че службите – ДАНС и НСО, би трябвало да са се сдобили с информация, че има заплаха. Питам аз службите? Може ли заплашено от атентат лице да се движи в един автомобил със семейството си. Има ли протокол, който разрешава на заплашено лице да се движи със семейството си. Защо семейството на Гешев е било в колата на заплашено лице, а не е в отделен автомобил и с друга охрана“, добави Андреев.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 80 гласа.

Свързани новини