Отидете към основна версия

5 878 93

Мая Манолова пред ФАКТИ: Надявам се животът на това управление да не е дълъг. Това е коалиция на позора (ВИДЕО)

  • мая манолова-
  • коалиция-
  • позор-
  • живот

Ние,екипът на "Изправи се. БГ", и цялата ЛЕВИЦА, през последите години сме посветили времето си, усилията си на битка срещу модела ГЕРБ. Сега той в бели одежди, избран, парфюмиран, се връща обратно във властта. Това наистина е вбесяващо, коментира Манолова

Снимка: ФАКТИ

Много се надявам живота на това управление, което се формира в момента, да не бъде дълъг, защото това е коалиция на позора. Която ние нарекохме "брак по сметка", те самите се нарекоха ротационно правителство, от което не става ясно дали ще се ротират булката и младоженеца- ГЕРБ е булката, ПП младоженеца и обратното- сутрин, обед и вечер. Но това в кръга на шегата. Защото наистина нито е добро за България, нито е честно, нито е смешно, нито е морално това, което се случва. "Продължаваме промяната" сами се нарекоха "промяната". И се събраха със статуквото. "Демократична България" водиха битка с мафията. Сега правят правителство заедно с мафията. Ние,екипът на "Изправи се. БГ", и цялата ЛЕВИЦА, през последите години сме посветили времето си, усилията си на битка срещу модела ГЕРБ. Сега той в бели одежди, избран, парфюмиран, се връща обратно във властта. Това наистина е вбесяващо.
Това каза в студиото на ФАКТИ пред Лили Маринкова лидерът на "Изправи се, БГ" Мая Манолова. Тя продължи още:

Виждаме и една друга симетрия. Отказът и на Борисов, и на Петков да си свалят имунитета, което е абсурдно поведение за политически лидери. Не постъпват така лидери на партии, за които основна кауза е върховенството на правото и битката за съдебна реформа и за правова държава. За съжаление всички знаем, и през последните седмици става още по-ясно, че и прокуратурата, и съдебната система, се управляват от партийни централи. Всъщност и сблъсъците там очевидно бяха инспирирани от партийни централи с цел да бъде сменен сегашният главен прокурор. На негово място да бъде инсталиран друг, който е досущ като него. Не разбираме така съдебната реформа и не е това чувството за справедливост на българските граждани.
Едно от първите неща, които следваше да направи този парламент, е да приеме критерии и правила за избор на членове на ВСС от парламентарната квота. Най-добре би било те да бъдат записани и в закона, който беше приет. Реално те не пипнаха тази част, и не искат. Всъщност какво да очакваме, ако критериите са същите? Ако процедурата е същата, ако правилата са същите, те ще изберат същите членове на Висшия съдебен съвет. Като казвам същите, имам предвид подобни на тези, които в момента са избрани. Това, което трябваше да направят, ако наистина ги е грижа за върховенството на правото и за съдебната реформа, е да дадат крачка назад, и да дадат възможност съсловните общности, академичните, авторитетите в правото, правозащитници, граждански организации да направят предложения. Което трябваше да бъде скрепено със съответните текстове в законите. Но те не направиха нищо такова.
Даже нещо повече- миналата седмица, в петък, реално съдебната реформа започна, като коалиционните партньори на ДБ и ПП ГЕРБ и ДПС , заедно с "Възраждане", извадиха следствието от прокуратурата. Тоест младоженецът започна съдебната реформа без булката изобщо да е разбрала. Те не разбраха какво се случва в пленарна зала. И искам да вярвам, че е така, а не че са се правили, че не разбират.

Какво още каза за събитията в българската политика Мая Манолова може да видите във видеото:

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 46 гласа.

Свързани новини