Отидете към основна версия

10 785 36

Съдия Красимир Мазгалов пред ФАКТИ: Питам се защо Делян Пеевски влиза в комисията за Конституционни промени? (ВИДЕО)

  • красимир-
  • мазгалов-
  • съдия-
  • прокуратурата-
  • конституция-
  • промени-
  • пеевски

Впечатлението, с което оставам, е, че се приемат набързо и не много добре обмислени действия, които по-скоро целят отсрочка на някакви процеси, свързани с хора, които внезапно са се оказали в неудобно положение, казва магистратът

Снимка: Факти.бг

Имам лични съмнения относно юридическата компетентност на Делян Пеевски и че той може да е с нещо полезен. Питам се защо той влиза в комисията за Конституционни промени? Слушаме в последно време бомбастични изказвания за промени в Конституцията, но това, според мен, е по-скоро за отместване на темата, а не е някаква заявка, която цели по-добра промяна в съдебната системата. Впечатлението, с което оставам, е, че се приемат набързо и не много добре обмислени действия, които по-скоро целят отсрочка на някакви процеси, свързани с хора, които внезапно са се оказали в неудобно положение. Какво е това? Всичко, което се прави, е за сметка на гражданите, на законите, на държавата, тъй като всички тези лица са на високопоставени позиции. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ съдия Красимир Мазгалов.

Той също си задава въпроса за определени действия на прокуратурата. „Да вземем един Делян Добрев. При него става въпрос за дело, образувано през 2013-а или 2014-а. По това дело има решение, през годините никакви действия, а сега - 10 години по-късно, се възобновява. В същото време внезапно се иска да бъде снет и имунитетът му, след което искането се оттегля. В също време това нещо се случва на фона на някакви други действия от политически партии и отделни политици. Всичко това остава лошия привкус, че нещата в българската съдебна система и съдебната власт не се случват по нормалния начин“, добави той.

Според него също е фрапиращ и случаят с повдигнатото искане за свалянето на имунитета на Кирил Петков за двойното му гражданство – българско и канадско.

„Преди две години Софийска градска прокуратура отказа да образува наказателно дело с добре мотивиран отказ. Сега - две години по-късно и то точно в разгара на някои политически събития, включително и тези действия, насочени към освобождаване от длъжност на главния прокурор, имаме възобновено производство. Какво се е променило. От тогава насам не се е случило нищо - нито има закон променен, нито има нови доказателства. Как да гледаме на това тогава…“, добави съдия Мазгалов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.

Свързани новини