Отидете към основна версия

1 722 16

Атанас Радев пред ФАКТИ: Между Хекимян и Терзиев има сходство - нямат опит в местната власт (ВИДЕО)

  • атанас-
  • радев-
  • терзиев-
  • хекимян-
  • григорова-
  • нинова-
  • избори

Откровено левите послания, които се съдържат в изказа на Ваня Григорова, поставят фокус върху работещите, казва политологът

Снимка: Факти.бг

Между Антон Хекимян и Васил Терзиев има много сходство, между тяхното начало в политиката, на база тяхното минало, съответно и в отсъствието на опит за работата в местната власт. За Хекимян трябва да се каже, че има необходимата харизма и е разпознаваем пред обществото поради факта, че 20 години е на екран. Това води до някакво превъзходство. Друг е въпросът как стана кандидат и как е номиниран, защото това като подход на ГЕРБ го видяхме и като предложение за президент – проф. Анастас Герджиков, и като предложение за мистър-председател – проф. Николай Габровски, а в момента като кандидат за кмет на София в лицето на Хекимян. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ политологът Атанас Радев.

„Откровено левите послания, които се съдържат в изказа на Ваня Григорова, поставят фокус върху работещите. Това някак липсваше като разговор за лявото, за права, за работници, ако я сравним с лидера на БСП Корнелия Нинова и говоренето ѝ през последните няколко години. Нинова някак изтърва това, а говореше и критикуваше повече десни неща – по отношение Истанбулска конвенция, за джендъри и така нататък. Това са неща, които, реално погледнато, не са толкова близки до хората. А сега виждаме Ваня Григорова да говори с простички послания към избирателите, които показват не толкова как ще видим София зелена, колко ще бъде иновативна и т.н., а как ще е в услуга на хората“, каза още Радев.

„Подобни послания чуваме за зелено, за иновации и от Васил Терзиев, и от Антон Хекимян. Относно Терзиев историята и връзката му с ДС някак мина през хората. Много често давам един пример от историята на Германия, където кандидат за кмет и после кмет на Западен Берлин става син на висш офицер от СС. Това е дребнотемие, хващайки се за биографиите на кандидатите. Това по-скоро изключва големия разговор и дебат какви са проблемите на софиянци. Ще видим каква подкрепа ще получи Терзиев и как ще започне да се управлява Столична община, защото разговорът с гражданите не започва с изборите, а би трябвало да е започнал доста по-рано. Кампанията на Терзиев започна преди три месеца, защото е факт, че той не беше толкова разпознаваем кандидат спрямо част от другите участници“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини