Отидете към основна версия

3 638 20

Валери Найденов пред ФАКТИ: Сега всеки получи точно обратното на това, което искаше през 2020-а (ВИДЕО)

  • валери-
  • найденов-
  • борисов-
  • пеевски-
  • конституция-
  • президент

Винаги побеждава елитът, който има пари, казва журналистът

Снимка: Факти.бг

Нека да погледам на това, което се служи през тази година. С тези промени в Конституцията завършва един дълъг цикъл. Може да се каже, че този цикъл започна 2020 година с демонстрациите, на които бяхме свидетели. Тогава имаше и насилие, хората блокираха кръстовища, излязоха различни политически сили след това, стимулирани от хората. И какво се получи от тези демонстрации… Сега всеки получи точно обратното на това, което искаше през 2020-а. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ журналистът от „24 часа“ Валери Найденов.

„Спомняме си, че президентът излезе и вдигна юмрук като Че Гевара. И какво получи - орязване на правомощията. Хората искаха чегъртане на Борисов и Пеевски и какво получиха - точно обратното, защото Борисов и Пеевски ремонтираха Конституцията. Десните, сините какво искаха – да имат кмет на София. И какво получиха - кмет от правилния произход. Много хора искаха президентска република - по-точно полупрезидентски режим, защото това е правилното тълкуване. Какво получиха? Орязване на пълномощията на президента. Днес вече са му отнети основните му първомощия, сред които е и съставянето на служебен кабинет“, каза още Найденов.

„Иначе какво означава, че президентът ще трябва да избира между хора, които са избрани от управляващите, за да оглавят служебния кабинет. Ето каква е иронията на времето. Елитът си назначава депутатите, виждаме какви мишоци се промъкват. Ако имат пари, си купуват и депутатското място. И за какво протестираха хората през 2020-а… А какво получиха… Винаги побеждава елитът, който има пари“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.

Свързани новини