Отидете към основна версия

2 386 16

Д-р Кристиян Иванов пред ФАКТИ: Ние сме една от малкото държави, в която няма данък печалба върху хазарта (ВИДЕО)

  • д-р кристиян иванов-
  • данък-
  • печелба-
  • хазарт-
  • васил божков

Васил Божков беше поставен в една ситуация с косвени доказателства, но както той казва, те водят до явни доказателства

Бяха изложени няколко промени в хазарта свързани с нови данъци, обаче бяха споменати увеличение в проценти върху облагането на наземния хазарт, свързан със спортни залози, което всъщност увеличава процента върху една по-тясна база и изглежда като увеличение, но всъщност прави една промяна в облагането, в сегментирането в тежестта спрямо такси и данъци. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ д-р Кристиян Иванов, финансов експерт.

В последните години в лотарийните игри се направиха едни промени, които доведоха до политика и философия в по-голямо таксуване и по-малко данъчно облагане.

Голямата картинка е по-важна, не е въпросът да съберем пари, защото в момента част от хазартната индустрия надава вой и може да се стигне до фалити, друга част обаче мълчи, може би там трябва да намерим отговора на въпроса: Кой се оплаква и кой мълчи, така че в близко бъдеще ще видим някакви промени в хазартния сектор и ще видим уникални за Балканския полуостров промени.

Смея да твърдя, че хазартният бизнес в България е привилегирован, той е доходоносен, но трябва да преценим вреда-полза за държавата и обществото.

Пак ще повторя, че ние сме една от малкото държави, в която няма данък върху печалбите от хазарта.

Васил Божков беше поставен в една ситуация с косвени доказателства, но както той казва, те водят до явни доказателства.

Какво каза още д-р Кристиян Иванов вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини