Last news in Fakti

4 Януари, 2024 15:24 2 336 16

Д-р Кристиян Иванов пред ФАКТИ: Ние сме една от малкото държави, в която няма данък печалба върху хазарта (ВИДЕО)

  • д-р кристиян иванов-
  • данък-
  • печелба-
  • хазарт-
  • васил божков

Васил Божков беше поставен в една ситуация с косвени доказателства, но както той казва, те водят до явни доказателства

Д-р Кристиян Иванов пред ФАКТИ: Ние сме една от малкото държави, в която няма данък печалба върху хазарта (ВИДЕО) - 1

Бяха изложени няколко промени в хазарта свързани с нови данъци, обаче бяха споменати увеличение в проценти върху облагането на наземния хазарт, свързан със спортни залози, което всъщност увеличава процента върху една по-тясна база и изглежда като увеличение, но всъщност прави една промяна в облагането, в сегментирането в тежестта спрямо такси и данъци. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ д-р Кристиян Иванов, финансов експерт.

В последните години в лотарийните игри се направиха едни промени, които доведоха до политика и философия в по-голямо таксуване и по-малко данъчно облагане.

Голямата картинка е по-важна, не е въпросът да съберем пари, защото в момента част от хазартната индустрия надава вой и може да се стигне до фалити, друга част обаче мълчи, може би там трябва да намерим отговора на въпроса: Кой се оплаква и кой мълчи, така че в близко бъдеще ще видим някакви промени в хазартния сектор и ще видим уникални за Балканския полуостров промени.

Смея да твърдя, че хазартният бизнес в България е привилегирован, той е доходоносен, но трябва да преценим вреда-полза за държавата и обществото.

Пак ще повторя, че ние сме една от малкото държави, в която няма данък върху печалбите от хазарта.

Васил Божков беше поставен в една ситуация с косвени доказателства, но както той казва, те водят до явни доказателства.

Какво каза още д-р Кристиян Иванов вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шайка

    17 0 Отговор
    България се обезкървява и обезлюдява..тук е всемасово отчаяние и мизерия..това остана от другарите..Пустош...
  • 2 Стига де...

    16 0 Отговор
    Как така няма данък печалба? Той, Божков, затова си е носил лично данъка.
  • 3 софиянец

    13 2 Отговор
    да е жив и здрав Христо стоичков- помияра!
  • 4 Шопендар

    12 0 Отговор
    Държавата печели от водопроводчиците и от обущарите,време е да облага и просяците и проститутките,а божков и темподобните му,си плащат кеш и на ръка.
  • 5 Исторически парк

    9 1 Отговор
    В сащ имат 55% данък печалба затова са богата държава
  • 6 Съдията Дред

    7 1 Отговор
    Всъщност, където има данъци, има и избор - да вземеш парите разсрочено за дълъг период и да не плащаш данък, или да платиш данъка и вземеш парите на куп. Да платиш данък и да чакаш 14 години, както е у нас, си е гавра с късмета на хората.
  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 7 Отговор
    анък върху Печалби от Хазарта????Чуваш ли се какво говориш,бе???Може да искаш процент от печалба на дадено преприятие,но не и Данък от играч,който един път е спечелил и много пъти загубил!Вчера ви писах направете5% върху всеки залог и си трайте.Това е достатъчно за държава.Вие сте толкова крадливи,че при 20% ДДС,постоянно сте на минус с бюджета ви!!!Ако сте толкова зле,хванете една домакиня от панелните блокове да ви научи на икономика,щото ако аз ви дойда ще напълня 2-3 стадиона с такива ....и ще реша проблема...ви с краденето!Как е оня полицай....дет риташе и убиха човека...Наградихте ли го......
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 7 Отговор
    Типичен пример.Чакам полуфинала на григор с надал и ще сложа вероятно между 100-500лв на надал.слагате 5% и повече не ви интересува.Като давам под наем апартамент вземате 10% и не ви пука за мен.Дали този наемател не е разглобил и дръжките на вратите ,дали не е надупчил ваната ,дали не е оставил след себе си Разрушено жилище,нали.Както сте я подкарали на хората ще им светне,че е по добре тази държава да отиде при ТУркия!
  • 9 Гошо

    11 1 Отговор
    Хазарта трябва да се забрани напълно.
  • 10 Тома

    9 0 Отговор
    Данъка върху печалбата на хазарта го видяхме в чекмеджето на бати бойко

    Коментиран от #12

  • 11 Хи хи хи

    8 0 Отговор
    Ицо хазарта ......веднага да го обложат със данък !!!!!!!!!
  • 12 КИРО ЛЪЖЕЦА

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тома":

    Аз щях да го вкарам във затвора Боко , ама сега сме съюзници и решаваме важни въпроси ......като; кой колко може да открадне без да бие на очи !!!!!!!
  • 13 разума

    5 1 Отговор
    Ние сме една от малкото държави в които има подкуп за да няма данък върху печалбата при хазарта. Едно време същото беше при мобилните оператори и ние депотатите си живеехме добре. Спестявахме и от закуски естествено като колегата милионер г-н Мицев който ни изложи от трибуната на парламента като си призна.
  • 14 дом

    3 1 Отговор
    И една от малкото, които имаха 12 години премиер - мафиот, което е по-вредното.
  • 15 n√Варна

    2 0 Отговор
    Как да има данък за печалбите от хазарт, след като ТОТО-то изплаща в продължение на 14 години спечелените суми от джакпота и вече девета година се подиграва с тези, дето са ги спечелили.
  • 16 ДАНЪК ПРОДАЖБА МАГДАНОЗ ИМА

    0 0 Отговор
    ДАНЪК ХАЗАРТ НЯМА...... ААААА КО СТАА АААА ТУКА БЕЕЕЕЕ..