Отидете към основна версия

4 254 1

Татяна Дончева пред ФАКТИ: ДБ използва като причина за съществуването си промените в Конституцията (ВИДЕО)

  • татяна-
  • дончева-
  • пеевски-
  • борисов-
  • конституция-
  • промени-
  • христо-
  • иванов

От ГЕРБ недвусмислено заявяваха, че на тях им трябват тези промени, за да бият политическите си противници, казва юристът

Снимка: Факти.бг

Хората си зададоха въпроса какви са тези промени в Конституцията, за да имаме присъединяването на Бойко Борисов и Делян Пеевски към тях... Хората се питаха: „Какво означава едни промени за борба с корупцията в Конституцията да бъдат подкрепени от хората, срещу които би трябвало те да са насочени?“ От ГЕРБ недвусмислено заявяваха, че на тях им трябват тези промени, за да бият политическите си противници. Дълго време „Демократична България“ използваха като символ верую, като причина за съществуването си приемането на тези промени в Конституцията. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“.

“В своята същност тези промени бяха съпроводени от лавина отрицателни становища от страна на всички заинтересовани правни страни. Така бе показано недвусмислено, че тези промени са сбъркани. Говорим за частта за съдебната система. Еднозначно професионалната част от гилдията - независимо дали става дума за съдии, прокурори, адвокати, бивши конституционни съдии, се изказаха критично към тези промени… Така че няма какво да се очаква друго, освен обявяване на противоконституционност на промените. Те така бяха коментирани още преди приемането. Има и друго. Трудността сега дойде от опита на Христо Иванов и кръга около „Демократична България“ да интервенират през Европейската комисия някакви становища, които без да занимават България с обвързаността на тези промени в Конституцията и въобще вътрешната логика в съдържанието, от еврочиновници, че тези промени били отдавна чакани и напълно съзвучни с исканията на Европа. Това е един категоричен негатив от дейността на ПП-ДБ в парламента“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини