Отидете към основна версия

1 485 14

Русия иска Холандия да води разследването за сваления боинг

  • холандия-
  • полет-
  • боинг

Самолет боинг 777 с близо 300 души на борда, от които 193 холандци беше свален на 17 юли над Донецк. Той пътуваше от Амстердам за Куала Лумпур

Снимка: АП/БТА

Русия ще сътрудничи на воденото от Холандия разследване за сваления боинг 777 на Малайзия еърлайнс. Това обяви руският посланик в Малайзия Людмила Воробьова, цитирана от Ройтерс.

Тя посочи, че официалните власти в Москва няма да приемат разследването да се води от Украйна, защото проруските сепаратисти не се доверяват на официалните власти в Киев.

Според разпоредбите на Организацията на ООН за гражданска авиация (ICAO) предвиждат разследването да се води от тази държава, на чиято територия е станала катастрофата.

Самолет боинг 777 с близо 300 души на борда, от които 193 холандци беше свален на 17 юли над Донецк. Той пътуваше от Амстердам за Куала Лумпур.

Черната кутия от полет МН17, записваща разговорите в пилотската кабина, е в добро състояние, уточниха от ICAO.

Черната кутия, записваща гласовете от пилотската кабина, е повредена, но паметта е непокътната и няма данни, че е била манипулирана, уточниха от Холандският съвет за безопасност, който координира разследването.

В момента не е ясно състоянието на втората черна кутия, която записва техническите параметри на полета.

С марш на мълчанието в Холандия изпратиха по последния им път жертвите от фаталния полет.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Днес обявяват доклада за полет МН17

    Холандският съвет по сигурността ще обяви днес резултатите от своето разследване на катастрофата на малайзийския пътнически "Боинг" над Изто ...
    13.10.2015
    1 481
    3
Новини по държави: