Отидете към основна версия

14 324 22

ЕС удря руския „Калашников“ със санкции

  • ес-
  • санкции-
  • калашников-
  • отбрана-
  • петрол-
  • газ

Кремъл заплаши да затвори руското небе за западни авиокомпании

Под новите санкции от ЕС могат да попаднат руските отбранителни предприятия „Оборонпром“, Обединена авиостроителна корпорация, „Уралвагонзавод“ и концернът „Калашников“, прогнозира влиятелният делови в. „Уолстрийт джърнъл“. Изданието се позовава на документ с проекто санкциите.

Тези предприятия няма да могат да търсят финансиране от пазара на ЕС чрез кредити, облигации и други финансови инструменти. В документа се предвижда на концерна „Калашников“ да бъде забранено да продава своята продукция на европейския пазар.

ЕС предвижда също така да затегне и контрола над стоки и материали с двойно предназначение. Брюксел е твърд в политиката си спрямо Русия, коментират анализатори, отбелязвайки че под санкции попадат и „Газпром нефт“, „Транснефт“ и „Роснефт“.

Основният пункт е забраната не само за държавни банки, но и за всички руски държавни компании да използват капиталовите и финансовите пазари на ЕС, отбелязва в. „Файненшъл таймс“.

ЕС и Америка се опитват с последователни стъпки да предприемат „меко душене“ на руската икономика, заяви

Олег Вюгин, председател на съвета на директорите на МДМ банк.

От своя страна президентът на Европейския съюз (ЕС) Херман ван Ромпой отбеляза, че Общността е готова да се откаже от новите санкции, които възнамерява да наложи на Москва, ако прекратяването на огъня в Украйна стане трайно и започнат мирни преговори за уреждане на конфликта.

Новите наказателни мерки срещу Русия, одобрени в петък от постоянните представители на страните- членки, освен това разширяват списъка с физически лица, чиито активи под юрисдикцията на Европейския съюз ще бъдат замразени и на които ще бъде наложена забрана да влизат на територията на блока заради руската намеса в Украйна.

От своя страна руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че Кремъл ще отговори асиметрично на

Руски депутати подхванаха украинската версия на интернет търсачката Yandex - www.yandex.ua. Според тях е недопустимо на нея да се появяват материали, които са насочени срещу Русия.

Законотворците смятат, че не е морално компанията да печели от руския пазар, а в същото време да поддържа версия, която да се използва за пропаганда срещу Москва.

От Yandex обявиха, че не са запознати с проверката на депутатите. От компанията не пропуснаха да отбележат, че тя в действителност е международна и в момента работи в Русия, Украйна, Беларус, Казахстан и Турция.

Говорителката на Yandex Ася Мелкумова заяви, че във всяка от тези страни местните новинарски агенции формират съдържанието на всяка версия като yandex.ru, yandex.ua или yandex.com.tr.

новите санкции на ЕС.

За целта руските министри не изключват възможността да се приемат ограничения върху прелитането на самолети от западни компании в руското въздушно пространство.

Седмици след налагането на руското ембарго за западни храни стана ясно, че Москва е отменила наложената забрана за внос на безлактозно мляко. Припомняйки този факт Дмитрий Медведев намекна за нови корекции в ембаргото на западни хранителни продукти.

Санкциите от 17 юли на Белия дом срещу Русия вече дадоха своите горчиви плодове. Оръжейният концерн „Калашников“ загуби един от най-перспективните си пазари – този на САЩ.

До въвеждането на санкциите, компанията е предлагала между 60 и 70 различни видове нарезно и полуавтоматични пушки от марката „Калашников“ на цена от $550 до $1,4 хил. В момента се продава залежала стока.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания