Last news in Fakti

8 Септември, 2014 11:28 14 323 22

ЕС удря руския „Калашников“ със санкции

  • ес-
  • санкции-
  • калашников-
  • отбрана-
  • петрол-
  • газ

Кремъл заплаши да затвори руското небе за западни авиокомпании

Под новите санкции от ЕС могат да попаднат руските отбранителни предприятия „Оборонпром“, Обединена авиостроителна корпорация, „Уралвагонзавод“ и концернът „Калашников“, прогнозира влиятелният делови в. „Уолстрийт джърнъл“. Изданието се позовава на документ с проекто санкциите.

Тези предприятия няма да могат да търсят финансиране от пазара на ЕС чрез кредити, облигации и други финансови инструменти. В документа се предвижда на концерна „Калашников“ да бъде забранено да продава своята продукция на европейския пазар.

ЕС предвижда също така да затегне и контрола над стоки и материали с двойно предназначение. Брюксел е твърд в политиката си спрямо Русия, коментират анализатори, отбелязвайки че под санкции попадат и „Газпром нефт“, „Транснефт“ и „Роснефт“.

Основният пункт е забраната не само за държавни банки, но и за всички руски държавни компании да използват капиталовите и финансовите пазари на ЕС, отбелязва в. „Файненшъл таймс“.

ЕС и Америка се опитват с последователни стъпки да предприемат „меко душене“ на руската икономика, заяви

Олег Вюгин, председател на съвета на директорите на МДМ банк.

От своя страна президентът на Европейския съюз (ЕС) Херман ван Ромпой отбеляза, че Общността е готова да се откаже от новите санкции, които възнамерява да наложи на Москва, ако прекратяването на огъня в Украйна стане трайно и започнат мирни преговори за уреждане на конфликта.

Новите наказателни мерки срещу Русия, одобрени в петък от постоянните представители на страните- членки, освен това разширяват списъка с физически лица, чиито активи под юрисдикцията на Европейския съюз ще бъдат замразени и на които ще бъде наложена забрана да влизат на територията на блока заради руската намеса в Украйна.

От своя страна руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че Кремъл ще отговори асиметрично на

Руски депутати подхванаха украинската версия на интернет търсачката Yandex - www.yandex.ua. Според тях е недопустимо на нея да се появяват материали, които са насочени срещу Русия.

Законотворците смятат, че не е морално компанията да печели от руския пазар, а в същото време да поддържа версия, която да се използва за пропаганда срещу Москва.

От Yandex обявиха, че не са запознати с проверката на депутатите. От компанията не пропуснаха да отбележат, че тя в действителност е международна и в момента работи в Русия, Украйна, Беларус, Казахстан и Турция.

Говорителката на Yandex Ася Мелкумова заяви, че във всяка от тези страни местните новинарски агенции формират съдържанието на всяка версия като yandex.ru, yandex.ua или yandex.com.tr.

новите санкции на ЕС.

За целта руските министри не изключват възможността да се приемат ограничения върху прелитането на самолети от западни компании в руското въздушно пространство.

Седмици след налагането на руското ембарго за западни храни стана ясно, че Москва е отменила наложената забрана за внос на безлактозно мляко. Припомняйки този факт Дмитрий Медведев намекна за нови корекции в ембаргото на западни хранителни продукти.

Санкциите от 17 юли на Белия дом срещу Русия вече дадоха своите горчиви плодове. Оръжейният концерн „Калашников“ загуби един от най-перспективните си пазари – този на САЩ.

До въвеждането на санкциите, компанията е предлагала между 60 и 70 различни видове нарезно и полуавтоматични пушки от марката „Калашников“ на цена от $550 до $1,4 хил. В момента се продава залежала стока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Змей Горянин

    12 3 Отговор
    Както пишеше в един друг сайт, Обама се е превърнал в най-популярното рекламно лице на "Калашников".
  • 2 Буров

    5 18 Отговор
    Щом мисли да затвори въздушното пространство,тогава и ЕС,САЩ,КАНАДА,АВСТРАЛИЯ да затворят и те въздушното пространство за руски авиокомпании да видим къде 6те летят самолетите на "вожда" Путин.До Камчатка и остров ВрангелНемат оправяне тази задни колелета.

    Коментиран от #3

  • 3 Мони НСА

    2 12 Отговор

    До коментар #2 от "Буров":

  • 4 Краен Комунист

    10 5 Отговор
    Буров: Да иде да се гръмне някъде с неговите глупости
  • 5 Буров

    3 14 Отговор
    комуниста си е комунист когато и да го ликвидираш си закъснял
  • 6 по темата

    11 4 Отговор
    Брюксел е твърд кат п....стки г.з (какъвто си е всъщност), така, че изводът е ясен за напъните на омекналата гейеуропа.
  • 7 боко

    9 2 Отговор
    буров виж колко територия е ЕЦ САЩ И ДРУГИТЕ П...ЛИ И КОЛКО СА ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ КОЙТО ПОДКРЕПЯТ РУСИЯ,И ТОГАВА ПИШИ КОЙ КЪДЕ ЩЕ ЛЕТИ

    Коментиран от #21

  • 8 комунизЪма е вирус - спрете заразата!

    7 4 Отговор
    Като немогат да ги продават в Европа ще ги подаряват в близкия изток, на чалмарите от ислямския халифат и другите абдали
  • 9 оги

    1 4 Отговор
    не знаете какво е комунизъм
  • 10 Буров

    0 11 Отговор
    Проблема е че Путин се вживявя в ролята на Недосегаемия.Може да влезне в чужда страна и да се разпищолва както си иска.Че утре може да намери предтекст и да нахлуе в Латвия,Естония...както го е правил в Чечня,Нагорни Карабах,Осетия.Дагестан.Кажете ми с коя цивилизована страна Русия поддържа нормални отношения.....с комунистически режими или тоталитарни.Факт.Не вярвам руския народ да е против да бъдат и в Нато и в ЕС.Само че на големите глави това не им изнася по един или друг начин.6 год съм живял и работил в Русия и мога да кажа че познавам нагласата на хората там.Само 1е като имат управление от хора......задни колелета нещата ще са така за жалост.Задружен живот е възможен само че някои там не иска да е така.Те вечно се страхуват че някои ще ги нападне.Някои мисли ли го че ще стане.
  • 11 PROFESIONALISTA

    8 1 Отговор
    Абе заформя се една трета световна тъй като гледам, ама да видим кога формално ще обявят началото и.

    Коментиран от #13

  • 12 Предатор

    8 0 Отговор
    Буров,сигурно си някое мамино синче което мирише още на мляко ти какво знаеш за братушките? Какво ни донесе вашата европа или САЩ само мизерия от тези к. ..лета болести по зеленчука ,болести по животните болести по хората,замразени и заразени хранителни продукти от които измря народа,просто за тях ставаме опитно поле за да си правят различни проби.Сега като врътнат кранчето Руснаците ще вием като кучета през зимата защото на нас ни толкова стига но ще си е..т м..та и западяците.
  • 13 Кобрата

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "PROFESIONALISTA":

    Пепел ти на езика човече, дано не се стига до там.
  • 14 Буров

    0 11 Отговор
    Първото е че не съм тъп.Ти мойе би ...си щом обиждаш човек без да го познаваш.Явно тактичността не ти е присъща.Маминото синче е на 54 год. така че еда ли ти ще ми даваш акъл за комунизъм.Ако си комунист по долу съм писал какво мисля за тях.Това че вече 25 год. в БГ няма нищо подобно на демокрация си е наш проблем.Аз от 15 год.живея на Запад и мога да направя разликата демокрация и комунизъм.Ти си много зян човече,много.Нямаш си понятие как живее средния човек от така наречения ....загниващ капитализъм.Не те дойдоха при нас ,а ние отидохме при тях.Ти ако си направиш сметката колко си неадекватен,щеше да се застреляш.Прости му Господи той е толкова тъп .че не знае какво говори.Много си зян човече...................МНОГО.
  • 15 Българин

    3 0 Отговор
    Абе от край време си намирисва на 3-та световна...
    Време е вече даже сме и закъсняли.
  • 16 comment

    7 0 Отговор
    Да не вземе само "Калашников" да удари ЕС, че тогава всички, барабар с България начело ще духаме здраво супата...
  • 17 ДОМАКИН

    7 0 Отговор
    Буров внимателно прочетох всичките ти коментари ... и реших да ти отговоря като подобава на тях
    А ти си АДСКИ ТЪП и си мислиш , че като сам не осмисляш какво пишеш хората не разбират какво четат ???? Значи ти 6 години що чини в омразната за теб Русия и кога имигрира на запад преди 15 години след като работи 6 години в Русия или преди това ... ???? Сигурно и сега не се усещаш защо те питам нали Е ЗА ТОВА СИ ТЪП .... присмиват се всички които ти четат смешките, а ти ще ни навираш в лицето извратените си разбирания за "ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ" след изказвания от рода на "комуниста си е комунист когато и да го ликвидираш си закъснял" това си е обикновен фашизъм ... против който и сега се изправя ЧОВЕЧЕСТВОТО .И след като разбрахме колко струваш ако обичаш ще те помоля да не се притесняваш за живеещите в България и да ни развиваш теории от които е видна твоята пълна некомпетентност. 85 процента от хората в България НЕ СПОДЕЛЯТ твоята ценностна система. СПРИ ДА ГИ ПРЕСЛЕДВАШ с неуместните си коментари тук ...за да не те преследвам аз!!!!
  • 18 Буров

    0 9 Отговор
    Тези статии да не ги четат само комунисти.Явно ...да.На вас е много трудно да ви се налее акъл,живеитв си в мизерията.А ти не ме плаши.
  • 19 Павлов

    6 0 Отговор
    Незнам,но и в русия бях и на запад бях,предпочитам в Русия и да ходя на екскурзийки при тези прословути европейски д.били ,а до участниците във форума : мое мнение че никога не е имало демокрация няма и да има,а г-н Буров най вероятно маже филийки с маргарин в златната европа,но няма нужда от коментари ;)

    Коментиран от #20

  • 20 Десислава Димитрова

    0 9 Отговор

    До коментар #19 от "Павлов":

    явно имало и бели лястовици и те пишат тук!само че лавров,путин,хрушчов,сталин,брежнев са доста по- глупави от теб ,та предпочитат загнилите сащ и западна европа пред цветущата русия!
  • 21 Десислава Димитрова

    0 10 Отговор

    До коментар #7 от "боко":

    и колко държави подкрепят русия?ти явно се самоопределяш за п....л щом европейците са такива в критериите ти.

    Коментиран от #22

  • 22 Змей Горянин

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Десислава Димитрова":

    Деска, неграмотните ти коментари си ги чети сама.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания