Отидете към основна версия

1 793 0

Наводни се моргата в Триест, спряха погребенията (видео)

  • италия-
  • триест-
  • свлачище-
  • наводнения-
  • моргата-
  • жертви-
  • генуа

Водната стихия е взела най-малко три жертви за денонощие в Италия

Снимки: АНСА

Тяло на жена беше извлечено от спасителни екипи на пожарната от къща, унищожена от свлачище в община Муджа близо до италианския град Триест, съобщи Агенция АНСА. Свлачищата в района са предизвикани от проливните дъждове, които се изливат там от дни.

Силната буря през нощта предизвика наводнения и щети и в самия център на Триест, където много магазини са буквално удавени, а улици са непроходими от бедствието и там, сред калта и счупените клони, и в момента продължават да работят спасителни екипи. Заради наводнението и нахлуването на талазите на река Корньолето в помещенията, бе затворена и една от градските морги, а погребенията, планирани за днес, бяха временно преустановени. Наводнението не е засегнало функционирането на хладилните клетки, успокояват оттам.

Наводнен е и подлезът на жп гарата, както и части от оперния театър „Сан Карло“ в Триест. „Водната бомба“ удари и съседна Муджа, където два катера потънаха в зоната на туристическото пристанище. Автомагистралата в областта остава частично затворена.

Прокуратурата разследва и смъртта на две възрастни сестри, Мариза и Грациела Карлети, чийто автомобил е бил влачен снощи от придошлата река Згрила в областта Марема в продължение на повече от 1 километър, съобщи в. „Ла република“.

Над 60 военнослужещи работят за отводняването на мазета и къщи и за възстановяване на нормалното движение по пътищата в областите Емилия Романя и Пиемонте, след поисканата от местните кметства помощ.

Армията е на разположение на населението и в Генуа, която първа преди няколко дни пострада от невижданите наводнения (кадри от Генуа на 9 октомври - на видеото). Взвод от 30 войници с 3 хеликоптера са готови да се намесят спешно при нужда, макар че за момента там времето е вече по-добро. Спасители изпомпват водата и от улиците в град Парма.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: