Отидете към основна версия

2 152 0

Аш Шабат брутално уби 36 работници в Кения

  • аш шабат-
  • кения-
  • мюзюлмани-
  • убити-
  • християни

Жертвите са били разстреляни или обезглавени малко след полунощ

Снимка Архив АП

Въоръжени мъже от Ислямистката терористична организация "Аш Шабаб" са убили 36 кариерни работници, предимно християни, близо до северния кенийски град Мандера, съобщава Би Би Си.

Нападателите от базираната в Сомалия ислямистката въоръжена група разделили мюсюлманите от немюсюлманите и разстреляли християните, разказват местни жители.

По-рано, един човек е бил убит в бар популярен сред немюсюлманите в съседна област.

Аш Шабаб убиха 28 души при нападение срещу автобус пълен с немюсюлмани в същата област през миналата седмица.

Атаката над работниците в кариераата стана рано във вторник. Очевидци разказват, че жертвите са били извлечни от палатките си навън след полунощ.

Според местен жител някои от жертвите изглежда са били убити с изстрел в главата от близко разстояние. Други предполагат, че екстремистите са стреляли с картечен огън по палатките. Ройтерс цитира свидетел, който разказва, че четирима са били обезглавени.

Мандера граничи със Сомалия и Етиопия, и областта е под контрола на Сомалия, която до голяма степен е мюсюлманска страна. Много от убитите работници  в кариерата са дошли от южната част на страната, в която християните преобладават.

Аш Шабаб засили "кампанията" си в Кения от 2011 г. насам, когато Кения изпрати войски през границата, за да помогне в битката с бунтовниците.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини