Отидете към основна версия

2 794 35

Си Ен Ен показа Путин вместо Джихадиста Джон

  • джихадиста джон-
  • джихади джон-
  • си ен ен-
  • владимир путин-
  • снимка-
  • гаф

Снимката на руския президент била приготвена за следващия репортаж на телевизията

Снимка: АП/БТА

Американската телевизионна компания Си Ен Ен се извини за гафа, че показа снимка на руския президент Владимир Путин в репортаж за терорист от „Ислямска държава“. По ирония на съдбата това се случи точно в деня, в който медията постигна важна стъпка за възобновяването на излъчването в Русия, тъй като „Роскомнадзор” обяви, че е готов да поднови свидетелството за регистрация.

Фотографията на Путин бе показана в новината, че е установена самоличността на палача на заложниците, известен като „Джихадиста Джон“. Поднасяйки извинения, представител на телекомпанията заяви, че грешката е станала заради срив във видеосървъра, а снимката на руския държавен глава всъщност е била подготвена за следващия репортаж.

Така или иначе снимката на Путин се появи, докато водещият Макс Фостър произнасяше фразата „Има опасения за съдбата на заложниците, които в момента се намират в опасност, както и по повод привличането под отговорност на този човек, Джихади Джон“.

Личността на терориста с британски акцент по-рано през деня бе установена от Би Би Си.

Бившият жител на Лондон Мохамед Емуази е екзекутирал през август 2014 г. журналиста Джеймс Фоли, както и другите пленници след него.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини