Отидете към основна версия

1 273 5

Зоран Заев отказа да преговаря с Никола Груевски

  • зоран заев-
  • никола груевски-
  • македония-
  • сдсм

Посредник в преговорите между управляващите и опозицията в Македония трябваше да бъде еврокомисарят по въпросите на добросъседството и разширяването Йоханес Хан

Снимка: АП/БТА

Лидерът на най-голяма опозиционна партия в Македония - Социалдемократическият съюз на Македония (СДСМ) - Зоран Заев е отказал да участва в преговорите по регулиране на политическата криза в страната, съобщава Ройтерс.

Разговорите трябваше да се проведат на 10 юни в Брюксел при посредничеството на Европейския съюз. Политическите сили в Македония се договориха на 2 юни за започнат преговори за съставяне на временно правителство. То трябваше да управлява до провеждането през април 2016 г. на предсрочни избори.

Посредник в преговорите между управляващите и опозицията в Македония трябваше да бъде еврокомисарят по въпросите на добросъседството и разширяването Йоханес Хан.

Заев смята, че изявлението на еврокомисаря съдържа елементи на пристрастност и е неуместно в подготвителния период преди решаващата среща в Брюксел.

„Учудваща е оценката на Хан за положителните доклади на ОССЕ през последните избори в Македония. Нито ОССЕ, нито ЕС досега са констатирали, че докладите за изборите в Македония са положителни", припомня лидерът на опозицията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: