Last news in Fakti

15 Юни, 2015 11:55 715 0

Отново протести в Скопие срещу Груевски

  • македония-
  • скопие-
  • протест-
  • зоран заев-
  • никола груевски

Албанци поискаха оттеглянето на Али Ахмети

Столицата на Македония - Скопие, отново беше обхваната в събота от протести с искането за оставката на премиера Никола Груевски.

Този път те бяха организирани от проалбанското движение „Беса“. Участници в протестите издигнаха лозунги и за оставката на коалиционния съюзник на премиера Никола Груевски – Али Ахмети.

През седмицата основните политически сили се договориха да проведа предсрочни парламентарни избори през април догодина.

Опозицията продължава с обвиненията срещу управляващите за корупция, подтискане на свободата на словото и репресии.

Премиерът Никола Груевски пък отговаря, твърдейки че опонента му Зоран Заев се опитва да дестабилизра ситуацията в Македония.

В отговор лидерите на опозицията са твърди на позициите, че преходното правителство не трябва да има свързани с Груевски и неговото правителство политици и експерти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: