Отидете към основна версия

3 405 19

Путин: ЕС трябва да ръкопляска на Русия за помощта ни към Гърция

  • путин-
  • ес-
  • гърция-
  • русия-
  • ръкопляска
Снимка: АП/БТА

ЕС трябва да ръкопляска на Русия за помощта ни към Гърция. Това заяви руският президент Владими Путин  по време на среща с ръководителите на чуждестранните информационни агенции в Санкт Петербург.

Според Путин, подписаното споразумение с Атина за строеж на газопровод трябва да помогне за разрешаване на проблема с гръцкия дълг.

"Ако ЕС иска Гърция да изплати дълговете си, тя трябва да се интересува от развитието на гръцката икономика. Това би помогнало на Атина да изплаща дълговете си. ЕС трябва да ни ръкопляскат. Какво не е наред в създаването на работни места в Гърция?”, попита Путин.

Както Факти.бг съобщи вчера, Русия и Гърция се договориха за строителството на продължението на „Турски поток“.

Подписи под меморандума сложиха руският енергиен министър Александър Новак и неговият гръцки колега Панайотис Лафазанис. Подписаният меморандум предвижда отпускането на Атина на руски кредит и създаване на съвместна компания.

Продължението на енергийното трасе стана известно като Южно-европейски газопровод. Финансирането на проекта от 2 млрд. евро се поема от Кремъл, а Гърция ще изплаща дълга с транзитни такси.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини