Last news in Fakti

20 Юни, 2015 21:06 1 497 1

ВТБ се интересува от приватизация на гръцки активи

  • втб-
  • приватизация-
  • гърция-
  • ципрас-
  • банка

Руската банка ВТБ е заинтересована от участие в приватизацията на гръцки активи. Това съобщи по време на Международния икономически форум в Санкт Петербург шефът на банката Андрей Костин, предаде РИА Новости.

"Ако има приватизация, възможно е да вземем участие", - цитира агенцията думите му. Костин заяви също, че е готов да предостави финансова помощ за Гърция, но от министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас досега не е постъпило искане. Костин подчерта, че в рамките на форума не се е срещал с Ципрас.

Както Факти.бг съобщи, вчера Ципрас заяви в речта си пред Международния икономически форум: " Знам, че мнозина се питат защо съм тук, а не в Брюксел и не преговарям. Ние в Европа вярвахме, че сме пъпа на света, но икономическият център се измести".,

Евразийският съюз е ново образувание на регионалната интеграция и има потенциала да стане нов източник за производство на богатство, блага и нова икономическа сила, отбеляза гръцкият премиер. Той за пореден призова за премахване на санкциите срещу Русия.

Нововъзникващите сили играят все по-голяма и важна роля на икономически и геополитическо ниво, заяви Ципрас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КЧ

    0 0 Отговор
    Поне Гърция устоява интересите си не като нас до като ни погледнат и си сваляме гащите. Погледнете Митов, той горкия от кога не е виждал гащи!? Който и да мине покрай него той заема позиция леко наведена и малко разкрачена. Ама така са го научили "момчето" хамериканските ми сутеньори.