Last news in Fakti

20 Юни, 2015 12:12 12 292 19

Запасете се пари в брой, ако ходите в Гърция

  • гърция-
  • пари-
  • в брой-
  • запасете се
Запасете се пари в брой, ако ходите в Гърция - 1
Снимка: Факти.бг

Туристите, които посещават Гърция, трябва да се запасят с пари в брой за най-малко 3-4 дни, препоръчват експерти пред агенция Блумбърг.

"Препоръчваме на тези, които планират пътуване до Гърция, да бъдат внимателни," - казва Дейвид Суон, представител на Travelex, която е специализирана в обмяна на валута и има валутни бюра и банкомати в цял свят.

Анализатори от Barclays предполагат, че следващата седмица Гърция може да се ограничи количеството на парите, които може да се изтегли от банкови сметки.

През юни гърците са изтеглили от банковите си сметки повече от 4 млрд. евро.

Туристите в Гърция са престанали да се доверяват на банките и банковите карти и все по-често отсядат в хотели, които предоставят сигурни сейфове за съхранение на пари в брой, отбелязва Блумбърг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 2 Отговор
    Цените в Гърция, както в супермаркетите, така и в заведенията са три пъти по-скъпи от тези в България. Цените на нощувките в квартири и хотели също.
    Мит и илюзия е, че почивката в Гърция е евтина. Нищо подобно. Така че, за да няма изненади, съветвам отиващите за пръв път в Гърция със собствено МПС да се запасят с напитки и храна, освен с пари в брой.

    Коментиран от #2, #3, #12

  • 2 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Говориш пълни простотии. В супермаркетите в Солун например разликата в цените на някои стоки е почти недоловима, а доста неща са дори по-евтини. Разликата в цената на бензина е около 60 стотинки, не е кой знае колко. Но да оставим Солун, нека ти разкажа за остров Лефкада. Това е едно райско кътче с безкрайни плажове, кристално чиста морска вода и е една уникално красива комбинация между планина и море. Има уникални места за плажуване, където цари истинско спокойствие, няма струпване на хора, както на нашето черноморие, дори на моменти се чувстваш сякаш целия плаж е твой. Единствения шум, който се чува е от вълните, пеещите птички и полъха на вятъра(няма чалга както у нас) и най-важното всичко това е БЕЗПЛАТНО ! На нито един плаж никой не те таксува за каквото и да било. В градчето 1 кафе струва между 1-1,5 евро в кафенетата, ако се разходиш има и по-евтино. Бирата варира между 2-4 евро в зависимост от марката и мястото където ще си я поръчаш. Цената на острова за студио в хотел с басейн, повтарям СТУДИО за 3-ма със хладилник, кухня с готварска печка,аспиратор кухненска мивка със всичко необходимо както климатик, телевизор и интернет, е 30 евро до средата на Юни, като след това достига най-много до 45 евро. Ако това наричаш скъпо, ти на каква почивка ходиш в България ? На палатка ли ?

    Коментиран от #4, #5, #15

  • 3 S Doichinov

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Ти ходи в бг на море.30лв на ден за шезлонги(4човека сме) харесва ли ти?На 10кв.м има 10 чадъра.Каменица на плажа на Приморско преди 3-4 години 4лв.как ти се струва?Хотел до хотел,пълно от най-бедните части на света дето в старанието си да си вземат всичко понеже е all inclusive може да те сгазят.Аз това не бих си го причинил повече.
  • 4 S Doichinov

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно":

    Този остров изглежда интересен.Мерси за инфото
  • 5 Паликари

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно":

    За сведение една супа е 7 евро.Едно кафе също.Така че не говори глупости.А по отношение на СТУДИОТО 35 евро ама на човек,докато в БГ е за цялото студио тази сума.

    Коментиран от #7, #10

  • 6 Camp

    3 0 Отговор
    Пълни глупости !!!
    От 2009-та на сам съм обиколил всичко големи градове в Северна Гърция и почти всички малки курорти.
    Имам над 80 дни почивка там, както на палатка, така и по хотели.
    Цените в техните Карфур и Лидл са една идея по-ниски от цените в същите магазини в България. Никой не те кара да пазаруваш в крайбрежните минимаркети, в които наистина е скъпо.
    Най-високата цена, която съм плащал е 55 евро на вечер, но за апартамент...
    Нормалните цени за студио за двама души са около 20 евро на вечер.
    В БГ за 40 лв студио трудно да намериш... за 30-35 лв най-много някоя двойна стая, в която освен хладилник, няма нищо друго.
    Единственото скъпо в Гърция, са таверните, но пак за 17-20 евро двама души могат да си направят добра вечеря с морски дарове, узо и чаша вино.
    Айде поздрави на хейтърите :)
  • 7 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Паликари":

    Селски, не вървиш с тия простотии. Бях там в края на миналия месец. Между другото кафе за 7 евро няма дори на пъпа на Брюксел. И там бях скоро. Кат неможеш другаде ходи на палатка по храстите около Царево

    Коментиран от #8

  • 8 Владислав Димитров

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно":

    Москва гостинница "Центральная" 1-вия етаж, най обикновенно барче , едно ш...но кафе еспресо - 500 р. / 8 еврв,.
  • 9 Разпутин

    0 0 Отговор
    То си е въпрос на вкус!Някой хора си правят сметката и икономисват излишни разходи!А други простаци пък искат да покажат колко им е малък мозъка и голям портфейла.
  • 10 S Doichinov

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Паликари":

    В грешка си.Такива цени може да има но в някой много изискан ресторант.На мен повече от 2евро за кафе не са ми взимали.След две седмици пак ще съм там и ще видя тази година как е.Миналата беше ок.Между другото 540евро за двама възрастни и две деца.По препорълка от приятели.В
    Царево преди две години дадох над 1200лв за стая 15кв.м.Кое му е евтиното в Бг?
  • 11 манафа Пею

    0 0 Отговор
    Запасете се с презервативи ако ще ходите на почивка по Бг Чалгаморието - добруджанските "такива" са огладнели и предлагат намаления ДАЖЕ на българи... Много е УИТ работата тая година!
  • 12 Бг турист от Враца

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    В БГ било хубаво да се почива?! Евтино ли е- НЕ! Цените по курортите на съседните държави са същите или по-ниски!- ФАКТ! Да се хвалиш със снимки от "Златните" и снимки от Мармарис си има разлика- поне 100 € пестиш за 7 дена в Турция отколкото в БГ само от нощувки, а в Бг освен да те забият да видиш Аладжа манастир и да пипнеш сифилис от келнерките на мокрия бар- няма какво друго да ти предложат!
  • 13 Ники Николов

    0 1 Отговор
    Стига с тая гърция, хора дето никъде не са ходидли само я хвалят, разруха и мизерия, преди дни се въщам от 3-4 звезди хотел на халкидики всичко е срутено и за ремонт,хотела са го взели на аренда ли не знам македонци, поне лесно им се скарахме, после бях на елените на роял палмс и на райска градина на св. влас , все едно съм въвъ Вегас , като съм в България, в Солун на 2 рите им етажи по цехтъра всичко е изоставено
  • 14 Jesika

    1 0 Отговор
    Откакто ходих на почивка в Гърция, вече не ми се ходи на нашето черноморие. Дори и да ми се хване малко по-скъпо, предпочитам спокойни плажове и чиста вода, отколкото да гледам "кисели" сервитьорки и друг обслужващ персонал, а и да хвана някое стомашно-чревно разстройство от "чистите" ни заведения!
  • 15 mediator37

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно":

    Много хубаво си описал скъпотията в Гърция, само не ми е ясно защо трябваше да почнеш с изречението "Глупости говориш" , а след това с цифри и факти да потвърдиш това, което съм казал. А аз мога и с картинки да го потвърдя. По-миналата година снимах менюто на ресторант в Лименас (Тасос) и витрина на зеленчуков магазин с цените. №5 ти го каза- Гърция рибена супа 7-10 евро. Ние празни приказки не говорим и не се изхвърляме като свинска чикия на мокър пясък.
    На 13 юни т.г. в Созопол на брега на морето, Механа "Шатрите" :
    порция попчета - 6,40лв.;
    пържени картофи със сирене- 3,60лв.;
    малка бира наливна 1,90лв.;
    огромно кюфте сръбска скара , с което можеш да запушиш устата на Мая Манолова- 1,80лв.;
    кебапче сръбска скара- 1,80лв.
    телефони на зеведението за справка от брошурата, която е пред мен: +359 897 06 11 66; +359 896 74 64 57 -Механа Шатрите.
    Една от певиците се оказа и тя от Русе и ни пяха на ухо. С бакшишите за келнера, за певиците и всичко не усетих финансово, че двама души сме били на заведение на брега на морето.
    Квартири Созопол 25 лв. - двойна стая с всичко в нея, която с питане намерих точно за 5 минути. Можеше и за 20лв. но не исках да се пазря. По принцип се пазаря и то успешно. Бях на ул."Средна гора" в новия град. Цените на плодовете в Созпол по тарабите бяха по-иски от Кауфланд в Русе.
    Не на последно място - тръгване 7:00 часа от Русе, с три спирания по пътя . В 11:30 вече бяхме настанени и потопени в морето на плажа (Харманите) в Созопол.
  • 16 999

    0 0 Отговор
    Сигурно е по скъпо в Гърция но не плуваш в фекалии и помия,вероятността да те ограбят е много по малка отколкото в България.Средният ръкав напомня нашето Черноморие преди 45г. за това аз предпочитам да дам 100 -200 евро повече и да почивам там,всеки има право на избор така,че спора е излишен.
  • 17 Киро

    2 1 Отговор
    Спорът е за несравними неща.

    Българското черноморие е основно за парти туризъм (пиене, е..не, нощен живот, дискотеки и тн.) и туристите идват заради това.
    Имаме нови и хубави хотели (с недобро обслужване), имаме клубове, барове и дискотеки, каквито в Гърция няма.
    Колкото и някои "гурута" да повтарят, че трябвало да променим типа на черноморския туризъм, това не е вярно, защото:
    - имаме малко над 300 км крайбрежна ивица. Гърция (с островите) - над 10 000 километра.
    - Имаме къс сезон.

    Освен това е добре работещ бизнес модел, просто държавата трябва да почне да си събира данъците.

    В Гърция има по-хубава морска храна, повече и по-чисти плажове, по-чиста вода и не се плаща за шезлонги и чадъри. Но плажовете са чакълести на повечето места, а вечер, ако искаш веселба, няма къде да я получиш (освен някое скучно бузуки).

    Така, че който иска да ходи на иху-аху с по-хубава база и места за веселба, да иде на нашето черноморие, а който иска да иде на семейна ваканция, спокойствие, морска храна и на чисти плажове - в Гърция.

    Кво ги сравнявате? И при двете дестинации има евтини и скъпи места.

    Аз лично ходя в Гърция, защото освен гореспоменатото, обичам да ходя на нови места.
  • 18 гражданин на Света

    0 0 Отговор
    За мизерниците,снобарите и комплексарите е БГ черноморието-----За ценителите на най-близката екзотична дестинация си е Гьрция.да си летуват в БГ,че само ни излагат.
  • 19 гражданин на Света

    0 0 Отговор
    Като чета коментарите, някои май ходят на почивка с калкулатор.