Last news in Fakti

19 Юни, 2015 12:19 1 492 8

Русия строи „Турски поток“ в Гърция за своя сметка

  • турски поток-
  • гърция-
  • русия-
  • газопровод
Русия строи „Турски поток“ в Гърция за своя сметка - 1
Снимка: АП/БТА

Русия и Гърция се договориха за строителството на продължението на „Турски поток“, съобщава РБК.

Подписи под меморандума сложиха руският енергиен министър Александър Новак и неговият гръцки колега Панайотис Лафазанис. Подписаният меморандум предвижда отпускането на Атина на руски кредит и създаване на съвместна компания.

Продължението на енергийното трасе ще бъде известно като Южно-европейски газопровод. Стойността на проекта се оценява на €2 млрд.

Строителството на Южно-европейския газопровод трябва да започне през 2016 г. и да приключи през 2019 г. През Южно-европейския газопровод ще трябва да се транспортират около 47 млрд. куб. газ годишно.

Гърция се задължава да връща кредита с приходи от транзитни такси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 223377

    1 0 Отговор
    Цялата работа от век насам е как да ошибат БГ-то.............
  • 2 СПЕЦ

    1 0 Отговор
    Заради глупавата българска политика ьслед години ще купуваме газ с допълнителни транспортни такси през Турци вместо да беше обратното само с изкраждане на връзката с тях която и в двата случая ще бъде изградена
  • 3 sergo

    1 0 Отговор
    евала на гърците,хем ще им дадът пари,хем ще им пострят газапровода,за тях остава само да продават на балъците и да взимат печалбите,а през тъжната България ще минава само турските контрабандни стоки като х....н. например
    Браво,Господа Депутати.... Браво на българския народ,пак да гласувате за същите алчни милионери,вече законни.......
  • 4 коцето калки

    0 0 Отговор
    ето това е не искаме южен поток ( газта и горивата да се увеличат с 20-50 пр.) и ще виждаме коли през крив макарон.. таман няма да се 4упят от кратерите по магистралите..
  • 5 сссс

    0 0 Отговор
    е как може да не е проблем да мине тръбата през гърция от турция ..а ако тругва от бг през гърция не отговаря на ес изискванията ....м... ви двулична еврогейска
  • 6 Киро

    0 0 Отговор
    Един и същи неграмотен трол-копейкаджия, бълвал глупости под различни имена!

    Така е, шепата копейки трябва да се заслужи.


  • 7 сссс

    0 0 Отговор
    е как може да не е проблем да мине тръбата през гърция от турция ..а ако тругва от бг през гърция не отговаря на ес изискванията ....м... ви двулична еврогейска
  • 8 Рамзес III

    0 0 Отговор
    Нека да получат и гърците някой и друг руски подарък да видят какво е руска хубавиня!Миналата седмица един такъв руски подарък -ЛУКОЙЛ много успешно отрови околностите на Бургас!Слава слава на русата техническа мисъл!!!