Отидете към основна версия

6 716 23

Сара Вагенкнехт: САЩ са виновни за бежанската вълна (Видео)

  • бежанци-
  • сара вагенкнехт-
  • сащ-
  • германия-
  • сирия
Снимка: АП/БТА

„Сегашната миграционна криза е резултат от политиката, за която САЩ заедно със своите европейски съюзници носят основна отговорност. Това заяви в своята реч пред Бундестага депутатът Сара Вагенкнехт. Тя не пропусна да отбележи, че разпалените от САЩ „кървави войни“ са превърнали Близкия изток в земя на страх и разрушения.

Именно американската политика е основната причина, която кара хората от Близкия изток да се стремят да напуснат своите родни страни и да бягат в ЕС, за който смятат, че той е длъжен да им осигури всичко необходимо след като Европа подкрепя всички планове на Белия Дом в Сирия.

Представителката на „Левите“ в Бундестага не пропусна да припомни, че следвоенната политика на Германия е лягала на два приоритета – запазване на единството на Европа и подобряване на отношенията с Русия. Сара Вагенкнехт добавила, че откакто Ангела Меркел е канцлер нито един от тях не се спазва. Тя обвини германския канцлер, че е започнала нова Студена война. 

Левият политик поиска Германия да премахне икономическите санкции срещу Русия, защото с тяхното въвеждане „се простреляхме в крака“. 

От началото на 2015 г. в Европа са пристигнали над 350 000 бежанци, а няма и изгледи натискът да намалее.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: