Отидете към основна версия

1 230 6

Използването на насилие срещу бежанци е срам за Европа

  • бежанци-
  • насилие-
  • европа

Това бе заявено от председателят на Европейския парламент Мартин Шулц

Снимка: БТА/AP

„Всички, които се опитват да разрешат проблемите с насилие срещу бежанците са срам Европа.“ Това заяви председателят на Европейския парламент Мартин Щулц, цитиран от teinteresa.es.

Щулц говори по време на срещата в Брюксел за намиране на обща позиция за имиргантската криза и наплива  по т.нар. западен маршрут на бежанци в Балканите. Той сподели, че за него ЕС е символ на „солидарност между страните“ и разкритикува държавите, които отказват да сътрудничат в разрешаването на кризата, обвинявайки ги, че „си играят със сигурността в Европа“.

„Няма огради, които да спрат идването на хора, бягащи от Ислямска държава или управлението на Башар Асад в Сирия“, допълни Шулц.

Той посочи като пример Швеция, където от началото на октомври е имало поне 10 случая за подпалване на бежански центрове.  Полицията смята, че зад тези случаи стоят представители на радикални формирования. По данни на Фронтекс през тази година в Европа са пристигнали 710 000 имигранти. Числото е три пъти по-голямо от пристигналите през миналата година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: