Last news in Fakti

25 Октомври, 2015 17:31 1 307 0

Меркел: Нуждаем се от помощта на Турция

  • ангела меркел-
  • бежанци-
  • турция-
  • помощ-
  • канцлер-
  • ес

Туск заяви, че Европа трябва да защити външните си граници

Меркел: Нуждаем се от помощта на Турция - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че Западът се нуждае от помощта на Турция за решаване бежанската криза.

При пристигането си в Брюксел Меркел заяви пред журналисти, че ролята на Анкара е от огромно значение.

Федерика Могерини, върховен председател на ЕС за външните работи и политиката на сигурност, заяви, че е нужно да бъдат предприети конкретни и оперативни мерки на фона на бежанската криза.

Според нея е нужно активно участие да вземат както страните-членки на ЕС, така и тези, които не са членки. Могерини е на мнение, че  всички държави трябва да поемат колективна отговорност, да бъдат солидарни.

Доналд Туск, председател на Европейския съвет, заяви, че има нужда от диалог. „Не е необходимо да се създава ненужно напрежение в региона. Приоритет е да защитим нашите външни граници. Днешната среща е много важна“, заяви Туск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: