Last news in Fakti

25 Октомври, 2015 17:57 1 226 6

Използването на насилие срещу бежанци е срам за Европа

  • бежанци-
  • насилие-
  • европа

Това бе заявено от председателят на Европейския парламент Мартин Шулц

Използването на насилие срещу бежанци е срам за Европа - 1
Снимка: БТА/AP

„Всички, които се опитват да разрешат проблемите с насилие срещу бежанците са срам Европа.“ Това заяви председателят на Европейския парламент Мартин Щулц, цитиран от teinteresa.es.

Щулц говори по време на срещата в Брюксел за намиране на обща позиция за имиргантската криза и наплива  по т.нар. западен маршрут на бежанци в Балканите. Той сподели, че за него ЕС е символ на „солидарност между страните“ и разкритикува държавите, които отказват да сътрудничат в разрешаването на кризата, обвинявайки ги, че „си играят със сигурността в Европа“.

„Няма огради, които да спрат идването на хора, бягащи от Ислямска държава или управлението на Башар Асад в Сирия“, допълни Шулц.

Той посочи като пример Швеция, където от началото на октомври е имало поне 10 случая за подпалване на бежански центрове.  Полицията смята, че зад тези случаи стоят представители на радикални формирования. По данни на Фронтекс през тази година в Европа са пристигнали 710 000 имигранти. Числото е три пъти по-голямо от пристигналите през миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ама не

    1 0 Отговор
    А ето това е БЕЗСИЛИЕТО на Европа:
    "Разказ на лекарка от клиника в Мюнхен. Мюсюлманите отказват да бъдат лекувани от жени, но това не им пречи нагло да опипват и често да се опитват да изнасилват жени от персонала – потресени лекарки и медицински сестри, които се опитват да им помогнат. Най-нагли били африканците. Те директно дърпали служителки на болницата, изваждали си ги пред тях и им налитали. Налага се ПЕСРОНАЛА ДА СЕ ДВИЖИ НА ГРУПИ С ПОЛИЦЕЙСКИ ЕСКОРТ. Те буквално са завзели сградата. Всичко е плувнало в боклуци. Те уринират и се изхождат по ъглите, като същински животни, миризмата е непоносима. Сношават се по тоалетните и даже в коридорите, не могат да бъдат спрени. Всеки трети е болен от СПИН, но масови са и зарази като сифилис и туберкулоза. Децата им са също в изключително тежко състояние. Не полагат грижи за тях, не ги хранят, не ги къпят и буквални ни хвърлят в ръцете полумъртви бебета и ни казват „Оправяйте се“. http://bradva.bg/bg/article/article-61473#.VhlfSSaxehq
  • 2 Dari

    2 0 Отговор
    А тоя Шулц има ли си на идея каква агресия от страна на тия бежанци към нашите БЪЛГАРСКИ граничари има?Да дойде той да пази една вечер
    и друга песен ще пее подлизуркото.
  • 3 Бай Коста

    1 0 Отговор
    Не знам каква му е далаверата на този, но и той ще даде заден ход. Меркел вече предложи Афганците да не бъдат приемани, защото не са бежанци. Като се замислите, то бежанци няма по-далече от Турция. На останалите нахалници - пердах и кучета по границата, а ако смятат, че могат да се вмъкнат със сила, и оръжие. Така се пази граница. А Шулц да иде да спи с тях в палатките или да прибере няколко в хола си.
  • 4 гунчо

    0 0 Отговор
    Любовницата на Дмитриевич да не говори за срам...
  • 5 граничар

    2 0 Отговор
    Този защо не го каже това на американските полицаи охраняващи границата с Мексико?
  • 6 Бай хой

    2 0 Отговор
    Срам за Европа е че участва в разрушаването на държавите и живота на тези хора, срам е че ги канят без да са наясно какво ще стане с тях, срам е че те ги викат с користни цели за да имат предлог да се намесят там и да им разграбят ресурсите като минат през десетки милиона трупове на хора. Това сме го виждали вече и да не мислят че са си прикрили срамните намерения и престъпни действия.

    Ако сме достойни европейци трябва да осъдим виновните и прекратим агресивната политика на съсипване на държави.
Новини по държави: