Last news in Fakti

25 Октомври, 2015 16:25 747 1

Не трябва да има разделение в Европа по отношение на бежанците

  • европа-
  • бежанци-
  • имигранти-
  • йоханес хан-
  • еврокомисар-
  • европейска комисия-
  • ес

Проблемът засяга цяла Европа, заяви еврокомисарят

Не трябва да има разделение в Европа по отношение на бежанците - 1
Снимка: БТА/ AP

Европа не трябва да бъде разединена по отношение на бежанците. Не трябва да има деление на страни, които са членки на ЕС, и такива, които не са – нуждаем се от общо решение. Това заяви еврокомисарят по политиката на съседство Йоханес Хан.

Той говори пред журналисти преди срещата на върха в Брюксел, на която ще бъде обсъдена бежанската криза и решенията, които трябва да бъдат взети.

„Проблемът с мигрантите засяга цяла Европа. Ще бъде намерено решение, ако всички действат заедно. Не трябва да има страни-индивидуалисти“, заяви  Йоханес Хан.

Мартин Шулц, председател на ЕС, заяви, че хората, които искат да решат проблема чрез насилие срещу бежанците, са срам за Европа.

Очаква се на днешното заседание да се вземе решение 400 гранични полицаи да бъдат изпратени на Балканите с цел справяне с бежанската вълна.

Близо 250 000 имигранти са преминали през Балканите от средата на месец септември, като не се очаква потокът да спре – въпреки студеното време, пише АП.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    0 0 Отговор
    Е щом еврокомисарите го желаят, как може нашите продажни политици да не се съгласят?
Новини по държави: