Отидете към основна версия

8 510 5

Обама и Путин разговаряха тет-а-тет на Г-20

  • обама-
  • путин-
  • сирия-
  • г-20-
  • разговор-
  • украйна

Двамата лидери размениха няколко думи по време на официалната снимка при откриването на форума

Снимка: АП/БТА

Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Барак Обама са имали неформален разговор на четири очи в кулоарите на започналата днес в Анталия двудневна среща на водещите в света 20 икономики – Г-20, съобщи АП.

Двамата лидери вече размениха няколко думи по време на официалната снимка при откриването на форума. В момента няма яснота по чия инициатива се е провел 30-минутен разговор. От Белия дом определиха срещата като конструктивна.

В момента е известно, че по време на разговора на Обама и Путин са присъствали съветника по национална сигурност на американския президент Сюзан Райс и сътрудник на руския президент.

В момента е известно, че срещата между Путин и Обама не е била планирана. Двамата лидери са обсъдили ситуацията в Сирия и терористичните атаки в Париж, разкриха от Белия дом.

„Имахме възможност за задълбочена дискусия и се отнасяше за две теми. Отначало разговорът се съсредоточи около ситуацията в Сирия, а накрая беше засегната и темата за Украйна”, разкри пред руските медии съветникът на Путин – Юрий Ушаков. 

Последно двамата президенти се срещнаха през септември в Ню Йорк, на традиционната годишна асамблея на Общото събрание на ООН. Това стана  точно преди началото на руската военна намеса в Сирия. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: