Отидете към основна версия

1 898 5

САЩ искат от ЕС да удължи санкциите срещу Русия

  • сащ-
  • ес-
  • русия

Това бе заявено от руския външен министър Сергей Лавров

САЩ изисква от ЕС да удължи санкциите срещу Русия „без никакви дискусии“. Това бе заявено от руския външен министър Сергей Лавров, по време на негова визита в Италия.

Решението за санкциите трябва да бъде взето по време на срещата на върха на ЕС на 14-ти декември. Лавров припомни, че „европейските икономически санкции са въведени до голяма степен по искане на САЩ“, пише ТАСС.

„Сред организациите, на които бяха наложени санкции от ЕС и САЩ са учреждения, които отпускат кредити на селскостопански производители. Това създава нечестно предимство за вносителите на храни от западните производители, при които възможностите за кредитиране не са спаднали.

Американският вицепрезидент Джо Байдън вече заяви, че Западът ще продължи натиска върху Русия, докато страната не „прекрати агресията си в Донбас“. Икономическите санкции срещу руската страна бяха въведени през 2014 г. във връзка с кризата в Украйна.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ангелкова: Привличаме руски туристи

    Ще се радваме, ако повече руски туристи сега предпочетат България за своята почивка, тъй като вашата страна е една добра възможност. Това каза ръковод ...
    09.12.2015
    2 542
    2
Новини по държави: